Sigma Personeelsdiensten

Lilian Kuypers

Bij Sigma hoor je bij het team. We hebben 5 vestigingen in Zuidwest-Nederland en zitten daarmee dicht bij onze klanten. Onze oud-collega Lilian Kuypers werkte 21 jaar bij Sigma Personeelsdiensten. Ze geniet nu van haar pensioen en blikt terug op haar carrière.

Wat houdt het werk van salarisadministrateur precies in?
Een salarisadministrateur zorgt ervoor dat de salarissen van de medewerkers van relaties van Sigma tijdig worden verwerkt, zodat zij de salarissen correct kunnen uitbetalen. Ik vond dat leuk werk, omdat je veel contact met relaties hebt over allerlei zaken die met de salarisadministratie te maken hebben. Dat kan uiteenlopen van ziektegevallen, salarissen en personeelsmutaties tot uitleg van een cao of wet- en regelgeving.

21 jaar salarisadministrateur; dat is lang!
Jazeker. Ik had dat zelf ook niet verwacht. Ik ben gestart zonder enige kennis van het vak. Via een bevriende vennoot startte ik bij de rechtsvoorganger van Sigma Personeelsdiensten. Het vak was nieuw voor mij, maar zij had gelukkig alle vertrouwen in me. Ik ben heel goed ingewerkt en pakte het snel op. In de eerste vier maanden leerde ik meer dan tijdens de hele cursus PDL.

Salarissen, dat lijkt een beetje eenzaam werk?
Integendeel! De collega’s zijn heel belangrijk. We hadden heel veel plezier met elkaar, maar we hielpen elkaar ook echt. Dat laatst vind ik heel belangrijk. Regelmatig vroegen we elkaars mening: hoe zou jij dit doen?

Lilian Kuypers

Met zo’n carrière heb je vast veel zien veranderen
In het begin werkten we met papieren dossiers. De digitalisering moest echt nog op gang komen. Eerst kwam de e-mail en gaandeweg schakelden we over op papierloos werken. Die omslag was best moeilijk. Ik ben gewend om altijd een blocnote naast me te hebben met aantekeningen over mijn klantcontacten. Dat kan nog steeds, maar moet daarnaast natuurlijk ook digitaal worden vastgelegd. We werkten altijd al met salarisprogramma’s, maar deze zijn steeds geavanceerder geworden. We werken nu standaard met twee beeldschermen en tientallen programma’s. Daarmee kunnen we steeds meer. Dat ontwikkelt zich continu. Gelukkig ben ik altijd nieuwsgierig en leergierig geweest. Ik wil het leren, begrijpen en stel vragen als ik iets niet weet.

Is er naast die digitalisering veel veranderd?
Voor werkgevers wordt de salarisadministratie steeds ingewikkelder. Door alsmaar nieuwe wet- en regelgeving wordt het voor hen lastiger om zelf een salarisadministratie te voeren. Om die reden doen ze een beroep op ons. Zij vertrouwen erop dat wij onze kennis actueel houden om de salarisadministratie zuiver en correct verwerken.

Je praat over veranderingen, ingewikkelde cao’s; mis je je werk?
Absoluut! De collega’s, maar zéker ook de kansen om je te blijven ontwikkelen. Die persoonlijke ontwikkeling moet ik na mijn pensionering anders invullen. Nieuw software, wet- en regelgeving; er was altijd zoveel te doen om op de hoogte te blijven.

En wat zal je niet missen?
Januari is altijd druk en bepaalde periodes in een maand. De hectiek en stress die daar soms bij kwamen kijken, mis ik niet.

Ontdek alles over jouw nieuwe baan
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Ontdek alles over jouw nieuwe baan