Sigma Personeelsdiensten

Lilian Kuypers

Wat doe je?
Als salarisadministrateur zorg ik ervoor dat de salarissen van de medewerkers van onze relaties tijdig worden verwerkt, zodat zij de salarissen correct kunnen uitbetalen. Ik geniet van mijn werk. Ik heb veel contact met onze relaties over allerlei zaken die met de salarisadministratie te maken hebben. Dat kan uiteenlopen van ziektegevallen, salarissen en personeelsmutaties tot uitleg van een cao of wet- en regelgeving.  Door zo prettig samen te werken, leren we samen en ontstaat er begrip en waardering voor elkaar. Nu ik bijna ga stoppen, zal ik dat zeker gaan missen.

21 jaar salarisadministrateur; dat is lang!
Jazeker. Ik had dat zelf ook niet verwacht. Ik ben gestart zonder enige kennis van het vak. Via bevriende vennoot startte ik bij de rechtsvoorganger van Sigma Personeelsdiensten. Het vak was nieuw voor mij, maar zij had gelukkig alle vertrouwen in me. Ik ben heel goed ingewerkt en pakte het snel op. In de eerste vier maanden leerde ik meer dan tijdens de hele cursus PDL.

Salarissen, dat lijkt een beetje eenzaam werk?
Integendeel! De collega’s zijn heel belangrijk. We hebben sowieso heel veel plezier met elkaar, maar we helpen elkaar ook echt. Dat laatst vind ik heel belangrijk. Regelmatig vragen we elkaars mening: hoe zou jij dit doen? Ik zelf houd erg van zaken uitzoeken en probleem oplossen. We stimuleren elkaar en leren veel van elkaar.

Lilian Kuypers

Met zo’n carrière heb je vast veel zien veranderen
In het begin werkten we met papieren dossiers. De digitalisering moest echt nog op gang komen. Eerst kwam de e-mail en gaandeweg schakelden we over op papierloos werken. Die omslag was best moeilijk. Ik ben gewend om altijd een blocnote naast me te hebben met aantekeningen over mijn klantcontacten. Dat kan nog steeds, maar moet daarnaast natuurlijk ook digitaal worden vastgelegd. We werkten altijd al met salarisprogramma’s, maar deze zijn steeds geavanceerder geworden. We werken nu standaard met twee beeldschermen en tientallen programma’s. Daarmee kunnen we steeds meer. Dat ontwikkelt zich continu. Gelukkig ben ik altijd nieuwsgierig en leergierig. Ik wil het leren, begrijpen en stel vragen als ik iets niet weet.

Is er naast die digitalisering veel veranderd?
Voor werkgevers wordt de salarisadministratie steeds ingewikkelder. Door alsmaar nieuwe wet- en regelgeving wordt het voor hen lastiger om zelf een salarisadministratie te voeren. Om die reden doen ze een beroep op ons. Zij vertrouwen erop dat wij onze kennis actueel houden om de  salarisadministratie zuiver en correct verwerken.

Je praat over veranderingen, ingewikkelde cao’s; ga je je werk missen?
Absoluut! De collega’s, maar zéker ook de kansen om je te blijven ontwikkelen. Ik ben bang dat mijn ontwikkeling na mijn pensionering stil komt te staan. Nieuw software, wet- en regelgeving; er is altijd zoveel te doen om op de hoogte te blijven.

En wat zal je niet missen?
Januari is altijd druk en bepaalde periodes in een maand. De hectiek en stress die daar soms bij komt kijken, zal ik niet missen.

En nu, wat ga je doen?
Ik moet het zwarte gat proberen te omzeilen. Dat zal de eerste weken wel lukken. Er zijn tal van culturele activiteiten, die ik wil gaan ondernemen. Mijn kinderen zijn volwassen. Ik heb het daarentegen wel druk met de mantelzorgtaken voor mijn moeder. Verder kijk ik er enorm naar uit om lekker veel aandacht te kunnen besteden aan mijn eerste kleinkind. Mijn man is nog deels actief als interieurarchitect. Voor zijn bedrijf doe ik de administratie nog.

Naast mijn culturele interesses lees ik veel en sport ik graag. Helaas kamp ik af en toe met blessures.  Ik ben me ervan bewust ik niet de rest van mijn leven op de tennisbaan wil doorbrengen. Hoe leuk die sport ook is. Ik vertrouw erop dat er wel iets op mijn pad komt. Dat was met deze baan zo en dat zal ook nu vast wel gebeuren.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over het werken bij Sigma? Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaardenonze sollicitatieprocedure en jouw loopbaanmogelijkheden.