Sigma Personeelsdiensten

Dankzij het traineeship merk ik dat ik groei, dat is tof!

Anne Sophie van Duijn

Payroll & HR Trainee

Wat als je in je huidige baan merkt dat een andere richting meer je aandacht trekt? Dan wordt het tijd om te onderzoeken welke andere mogelijkheden er voor jou zijn. Anne Sophie van Duijn (24) uit Goes is hierin een mooi voorbeeld. In 2022 zegde ze haar baan in de accountancy vaarwel om zich vast te bijten in een traineeship Payroll & HR bij Sigma Personeelsdiensten. Hoe ze dat heeft ervaren? Ze vertelt het je graag!

Naam: Anne Sophie van Duijn
Functie: Payroll & HR Trainee

Vertel! Wie ben je en wat doe je precies bij Sigma?

“Ik ben Anne Sophie, kom uit Goes en ben 24 jaar. Vorig jaar mei startte ik met het traineeship Payroll & HR bij Sigma. Een hele stap, omdat het iets heel anders is dan wat ik hiervoor deed. Dat maakt het meteen ook een beetje spannend, maar ondanks dat keek ik er ook erg naar uit om deze stap te zetten.”

Waarom vond je het een spannende stap?

“Wanneer je aan iets nieuws begint, weet je nooit zeker hoe het uitpakt. Ik kom zelf uit de accountancy, payroll was daarmee een hele nieuwe richting voor mij. Ervaring in salarisadministratie had ik bijvoorbeeld nauwelijks. Van tevoren weet je dat je nog veel gaat leren als je met een traineeship begint. Ook ga je nog ontdekken of deze richting wel echt bij je past. Best spannend allemaal, maar gelukkig is dat goed uitgepakt!”

Hoe ben je bij Sigma terechtgekomen?

“Voorheen werkte ik bij een klein accountancykantoor. Ik was samensteller van onder andere jaarrekeningen en deed kleine, fiscale werkzaamheden. Op een gegeven moment kreeg ik ook taken die te maken hadden met salarisverwerking. Ik merkte dat ik dit leuk vond en hier meer over wilde leren. Mijn vorige baas bood me daarom de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie aan (PDL). Toen ik na het afronden van de opleiding door Sigma werd benaderd, was ik dan ook meteen getriggerd. Dit vak past mij, wist ik nu. In een leuk, informeel gesprek bij Sigma werden me twee mogelijkheden aangeboden: een soortgelijke functie, of een traineeship Payroll & HR. Hoewel het onbekende spannend voelde, besloot ik toch de sprong te wagen en voor het traineeship te kiezen.”

Wat leek je zo leuk aan het traineeship?

“Ik wilde me graag meer specialiseren in één vakgebied. In dit geval dus vooral salarisadministratie. Bij mijn vorige werkgever deed ik veel verschillende dingen, maar juist inzoomen op één specialisme leek me interessant. Bovendien ben ik iemand die graag iets nieuws leert en wil ik mezelf altijd blijven ontwikkelen. Het traineeship kwam voor mij daarom precies op het goede moment op mijn pad!”

Hoe is het traject daarna verlopen?

“Ik had natuurlijk al mijn PDL-diploma gehaald, daarom werd ik voor het traineeship vrijgesteld van deze theorielessen. Ik had nog geen praktijkervaring opgebouwd in de salarisadministratie, dus ik vond het belangrijk om meteen mee te lopen met collega’s en ervaring op te doen. Al snel merkte ik dat ik niet in het diepe werd gegooid door collega’s, maar dat ze er echt voor open stonden om mij te begeleiden. Een heel fijn gevoel! Inmiddels ben ik bezig met het tweede deel van het traineeship – de Vakopleiding Payroll Services (VPS) – en leer ik nog steeds elke dag nieuwe dingen. Om die leercurve bij mezelf te zien, vind ik erg tof!”

Wat vind je het leukst aan het traineeship?

“Alles wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk. Dat maakt de theorie heel beeldend. Daarnaast is het werk ontzettend afwisselend, heb ik fijne collega’s om me heen die me begeleiden en die heel geduldig zijn. Ik vind de studielast ook echt goed te dragen naast het werk. Iedereen die hierover twijfelt, kan ik dan ook alleen maar aanmoedigen om de stap te wagen!”

Ontdek alles over jouw nieuwe baan.
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Ontdek alles over jouw nieuwe baan