Sigma Personeelsdiensten

De werkkostenregeling

Via de werkkostenregeling (WKR) kun je als werkgever onbelaste vergoedingen aan je werknemers verstrekken. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om kerstpakketten, fietsen en parkeergelden. Hiervoor kun je in 2022 maximaal 1,7% van het totale fiscale loon (vrije ruimte) gebruiken. Komt de totale fiscale loonsom boven de € 400.000? Dan geldt er een vrije ruimte van 1,18% voor de loonsom boven dit grensbedrag. Overschrijd je de vrije ruimte, dan moet je over dat extra bedrag 80% belasting betalen.

Daarnaast gelden voor bepaalde vergoedingen en verstrekkingen gerichte vrijstellingen, zoals voor cursussen, maaltijden bij overwerk en zakelijke verhuiskosten. Voor bepaalde vormen van loon in natura geldt een nihilwaardering, zoals voorzieningen en kleine consumpties op de werkplek. Voor de dga biedt de werkkostenregeling daarnaast ruimte om fiscaal vriendelijk(er) te belonen.

Werk voor specialisten

Toepassing van de WKR is ingewikkeld en werk voor specialisten. Wij houden bijvoorbeeld gedurende het lopende jaar de stand van zaken nauwlettend in de gaten. Waar mogelijk sturen we bij, zodat we steeds de meest optimale fiscale keuze voor je blijven maken. Daarbij is het belangrijk dat we nauwlettend samenwerken met jouw accountant. De kosten voor een personeelsfeest vind je bijvoorbeeld terug in de financiële administratie. Wij adviseren je graag om optimaal gebruik te maken van de WKR.

werkkostenregeling

Grip op de werkkostenregeling met de WKR-check

Benut jij de WKR al optimaal? Mis je kansen of loop je juist risico? En voldoet jouw organisatie eigenlijk aan de voorwaarden? Laat je niet verrassen! Onze WKR-check geeft je snel en efficiënt inzicht in je situatie. Op basis van onze analyse ontvang je een duidelijk adviesrapport met betrekking tot jouw persoonlijke WKR-situatie. Zo krijg je eenvoudig inzicht in de kansen en helpt het om het risico op naheffing te voorkomen.

✓   Bespaar tijd en kosten.
✓   Krijg inzicht in niet benutte kansen.
✓   Voorkom risico’s voor de toekomst.
✓   Krijg zekerheid over eventuele overschrijding.
✓   Optimaliseer de WKR-administratie.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Klik dan op onderstaande knop en vraag nu een vrijblijvend WKR-check voorstel aan.

Ja, ik wil een vrijblijvend voorstel