Sigma Personeelsdiensten

Via de werkkostenregeling (WKR) kun je als werkgever onbelaste vergoedingen aan je werknemers verstrekken. Hiervoor kun je in 2021 maximaal 3% van het totale fiscale loon (vrije ruimte) gebruiken. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om kerstpakketten, fietsen en parkeergelden. Overschrijd je dit bedrag, dan moet je over dat extra bedrag 80% belasting betalen. Daarnaast gelden voor bepaalde vergoedingen en verstrekkingen gerichte vrijstellingen, zoals voor cursussen, maaltijden bij overwerk en zakelijke verhuiskosten. Voor bepaalde vormen van loon in natura geldt een nihilwaardering, zoals voorzieningen en kleine consumpties op de werkplek.

Werk voor specialisten

Toepassing van de WKR is ingewikkeld en werk voor specialisten. Wij houden bijvoorbeeld gedurende het lopende jaar de stand van zaken nauwlettend bij. Waar mogelijk sturen we bij, zodat we steeds de meest optimale fiscale keuze voor je blijven maken. Daarbij is het belangrijk dat we nauwlettend samenwerken met jouw accountant. De kosten voor een personeelsfeest vind je bijvoorbeeld terug in de financiƫle administratie.

Dga fiscaal vriendelijk(er) belonen

De werkkostenregeling biedt ook jou als directeur-grootaandeelhouder (dga) ruimte om fiscaal vriendelijk(er) te belonen. Wij adviseren je graag om optimaal gebruik te maken van de WKR.