Sigma Personeelsdiensten

Alles wat ik zoek in mijn werk, combineer ik in mijn functie bij Sigma

Gülcan Veldhoven

Consultant Sigma Online

In 2020 startte Gülcan Veldhoven als Payroll & HR Specialist bij Sigma Personeelsdiensten in Rotterdam. De afgelopen jaren heeft Gülcan bij Sigma veel kansen gekregen én gecreëerd. Niet alleen qua doorontwikkeling in haar functie, maar ook op persoonlijk vlak. Inmiddels is ze doorgegroeid tot Consultant Sigma Online. Gülcan vertelt waarom deze waardevolle ontwikkelmogelijkheden bijdragen aan haar werkgeluk.

Klanten en collega’s helpen

Vroeger wilde Gülcan juf worden. Ze begon aan de pabo, maar rondde de opleiding niet af. “Ik werkte destijds in een winkel en wilde iets anders gaan studeren”, vertelt Gülcan. “Aangezien ik goed was met cijfers, startte ik met de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie. Bij mijn vorige werkgever volgde ik de vervolgopleiding VPS: Vakopleiding Payroll Services.” Met deze kennis en ervaring op zak kwam Gülcan bij Sigma in dienst, waar ze zich ontwikkelde van Payroll & HR Specialist tot Consultant Sigma Online. Gülcan: “Mijn werk als consultant is erg divers. Voor een paar klanten verzorg ik nog de salarisadministratie, maar ik geef ook demo’s aan klanten en ondersteun hen bij het optimaliseren van processen rondom salarissen.” Naast klanten helpt Gülcan ook graag haar collega’s: “Door mijn affiniteit met ICT, werk ik achter de schermen aan technische vraagstukken. Zo zit ik in de werkgroep Nmbrs. Nmbrs is het salarissoftwarepakket waar wij mee werken. Hebben collega’s hier een vraag over, dan help ik hen. Hoe mooi is het dat mijn drijfveer voor de pabo – mensen nieuwe dingen leren – nu alsnog in mijn werk terugkomt? Daar krijg ik energie van!”

Kansen krijgen en creëren

Door kansen te krijgen én zelf te creëren, groeide Gülcan binnen Sigma door. “Toen er een functie vrijkwam in Rotterdam, ging ik in gesprek met mijn manager”, zegt Gülcan. “Ik stond op dat moment op een tweesprong: wilde ik doorgroeien als adviseur of als consultant? Ik koos voor de consultancy. De doorslag was mijn affiniteit met techniek. Het uitspreken van mijn wensen heeft zeker tot deze ontwikkeling geleid. Maar ook het feit dat we elkaar bij Sigma kennen en met elkaar meedenken, heeft geholpen. Is er bijvoorbeeld een nieuwe uitdagende technische opdracht? Dan wordt mijn naam genoemd om die opdracht op te pakken. Deze samenloop van omstandigheden – in combinatie met de vrijheid in mijn werk en mijn diversiteit aan werkzaamheden – hebben ervoor gezorgd dat ik op mijn plek zit. Ik ben liever een manusje-van-alles dan dat ik één taak heb. Dat sluit ook aan bij wie ik ben als mens. Mijn werk geeft mij bevestiging; alle puzzelstukjes zijn samengevallen. Alles wat ik zoek in mijn werk, combineer ik in mijn functie bij Sigma.”

Een mooie spiegel

Ook biedt Sigma kansen en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zo volgde Gülcan het Personal Development-traject en start ze volgend jaar met het Human Development-vervolgtraject. “Tijdens deze trajecten staat je eigen manier van communiceren en samenwerken centraal”, legt Gülcan uit. “Wat ik daarvan heb geleerd? Heel veel! Ik denk in grote lijnen, ook als ik een instructie geef. Het einddoel is voor mij het belangrijkste. Tijdens een oefening met een collega kwam ik erachter dat hij het werken met een stapsgewijze handleiding juist prettiger vindt. Zo leer je van elkaar. Een simpel voorbeeld, maar dat was een mooie spiegel. Ik vind het fijn dat Sigma deze trajecten aanbiedt. Naast het op peil houden van onze vakkennis, vind ik dit soort aspecten ook waardevol in mijn werk. Er wordt naar jou als individu gekeken. Wie ben jij? Wat zijn je kwaliteiten en valkuilen? En hoe kunnen we jouw specialisme het beste inzetten zodat jij gelukkig bent in je werk? Ik vind het mooi dat daar binnen Sigma ruimte voor is.”

De kracht van Sigma

Naast deze persoonlijke ontwikkelkansen voor Gülcan, verzorgt Sigma regelmatig trainingen voor alle teams. Gülcan: “Door deze vaktrainingen blijven we up-to-date over bijvoorbeeld wet- en regelgeving, pensioenen en cao’s. De trainingen worden intern gegeven. En hebben we zelf de kennis niet in huis, dan schakelen we een externe professional in. We wachten niet af, maar bieden actief trainingen, opleidingen en begeleiding aan. Dat vind ik de kracht van Sigma. Ook maken we gebruik van elkaars kwaliteiten. Heeft een klant bijvoorbeeld een vraag over arbeidsrecht? Dan schakel ik een collega in met dat specialisme. Iedereen staat voor elkaar klaar. Sigma is een fijne werkgever om betrokken bij te zijn én te blijven. Er komen nog veel meer toffe projecten aan. Ik ben nog lang niet uitgeleerd!”

MET JOU BOUWEN AAN GELUK

Bij Sigma bouwen we graag met jou aan jouw (werk)geluk. Enthousiast geworden na het verhaal van Gülcan? En wil je meer weten over werken bij Sigma? Bekijk onze vacatures en lees meer over onze cultuurjouw loopbaanmogelijkhedenonze arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure.