Sigma Personeelsdiensten
Team Pensioen

Pensioenverzekering voor later

Natuurlijk ben je als ondernemer vooral met je bedrijf bezig en niet met de periode na je pensioen. Toch is het verstandig om daarover nu alvast na te denken. Door met een pensioenverzekering te sparen voor later, bouw je een prima ondernemerspensioen op. Bovendien kun je daarbij gebruikmaken van enkele fiscale regelingen, waardoor de fiscus flink met je mee spaart.

Inkomen voor een latere leeftijd verzekeren kan met een lijfrente- of levensverzekering, lijfrentebanksparen of lijfrentebeleggingsrecht. Lijfrentes zijn een goede aanvulling op je dga pensioen. Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden voor een aanvullend pensioen, zoals sparen en/of beleggen. Een goed startpunt is het maken van een  financiële planning. Aan de hand van jouw persoonlijke inkomens- en vermogenspositie maken we jouw financiële situatie inzichtelijk. Is het moment van pensionering daar? Dan maken we samen met jou een planning van de diverse uitkeringen van je oudedagsvoorzieningen. Daarbij kun je denken aan je pensioen, lijfrente en eventueel andere vermogens.

Benieuwd wat we voor jou of voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!

Vrijblijvend kennismaken
Financieel Plan Pensioenopbouw

Keuzes in pensioenopbouw

Hoeveel geld je na je pensionering nodig hebt,  hangt van veel zaken af. Heb je een eigen huis en komt dat voor je pensioen vrij? Heb je nog thuiswonende kinderen, wil je een grote reis maken of het juist rustig aan gaan doen? En wat verwacht je aan de verkoop van je bedrijf over te houden? Onze adviseurs zetten samen met jou op een rij wat je later nodig hebt om goed te kunnen leven. Bij het opbouwen van je pensioen heb je veel vrijheid. Voor een pensioenadvies op maat en voor het bemiddelen in de lijfrente- en/of pensioenverzekering gaan we graag voor je aan de slag.