Sigma Personeelsdiensten

Sigma laat mij groeien als mens

Milou Westeneng

HR Consultant

Voor Milou Westeneng voelt geen dag hetzelfde. Sinds november 2021 werkt ze als HR Consultant bij Sigma Personeelsdiensten. Sindsdien mag ze zich in tal van bijzondere projecten en interim-klussen vastbijten. “Door die afwisselende werkzaamheden blijf ik mezelf ontwikkelen. Ik geniet ervan om die groei bij mezelf te zien!”

Naam: Milou Westeneng
Functie: HR Consultant

Hoe ben je bij Sigma terechtgekomen?

“Hiervoor werkte ik als HR-adviseur bij een bedrijf, maar het leek me leuker om meer variatie in mijn werk te hebben. Toen ik de vacature van HR Consultant bij Sigma voorbij zag komen, was mijn interesse meteen gewekt. Nu werk ik afwisselend op kantoor en bij klanten op locatie om HR-werkzaamheden uit te voeren. Precies waar ik blij van word!”

Wat houdt jouw werk als HR Consultant precies in?

“Een HR Consultant adviseert klanten op alle gebieden van HR. We voeren diverse projecten en trajecten uit, zoals het opstellen van functieprofielen, harmoniseren van arbeidsvoorwaarden, reorganisaties en het geven van trainingen en SLIM-trajecten. Daarnaast werk ik aan interim-klussen, waarbij ik een bepaalde periode bij een klant op kantoor werk en verschillende werkzaamheden uitvoer. Ik kan bijvoorbeeld worden ingezet als HR-adviseur, HR-medewerker of HR-manager.”

Kun je een voorbeeld noemen van een project waar je mee bezig bent?

“Een collega en ik zijn voor een klant bezig met het opstellen van een functie- en salarismatrix. In overleg met de klant hebben we ervoor gekozen om eerst een medewerkerstevredenheidsonderzoek met een vragenlijst over de huidige functie uit te zetten. Vervolgens zijn we met alle medewerkers en managers in gesprek gegaan. Zo gaan we stap voor stap verder tot de matrix staat. Het leuke vind ik dat je een klant hiermee echt verder helpt. Want dit is in de praktijk voor een bedrijf iets waar ze echt veel aan hebben.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Oei, lastig kiezen! Toch denk ik dat ik het leukste vind dat geen dag hetzelfde is. Juist door de diversiteit aan opdrachten en opdrachtgevers blijf ik mezelf ontwikkelen.”

Vind je persoonlijke ontwikkeling belangrijk, en zo ja, waarom?

“Ja, absoluut! Ik volg nu een HD-traject (Human Developmentprogramma) wat zowel over persoonlijke ontwikkeling als competenties gaat. Ik volg het traject met verschillende mensen die ook bij andere bedrijven en in andere functies werken. Tijdens het traject krijg je meer zelfkennis en richt je je op persoonlijke doelstellingen, maar we focussen ook op vakbekwaamheid. Het traject duurt ongeveer een jaar. Ik vind het erg fijn dat we tussentijds intervisiemomenten hebben, waarbij we casussen van elkaar uitdiepen. Ik haal daar altijd weer dingen uit voor mezelf.”

Wat zie jij als uitdagingen in je werk?

“Omdat ik veel extern werk, is het voor mij een uitdaging om in verbinding te blijven met mijn collega’s. Ik heb hierin zelf de regie. Het fijne is wel dat Sigma me overal bij betrekt en regelmatig checkt hoe het met me gaat. Zij blijven de binding dus ook zeker zoeken.”

Wat voor werkgever is Sigma voor jou?

“Een hele fijne! Er hangt een informele sfeer in het bedrijf, de collega’s zijn allemaal heel behulpzaam en collegiaal en staan altijd voor je klaar. Daarnaast heb ik veel vrijheid om mijn tijd op m’n eigen manier in te delen. Dat zijn voor mij hele belangrijke dingen. Ook vind ik dat Sigma echt een totaalpakket biedt. Op alle vlakken – van HR tot aan salarisadministratie en pensioen – staat het bedrijf z’n mannetje. Het bedrijf heeft alles in huis en is daarmee voor mij echt een goede werkgever!”