Sigma Personeelsdiensten

Ik vind het uitdagend om klanten mee te nemen in de meerwaarde van het digitaliseren en optimaliseren van processen.

Ramon van Eijzeren

Consultant Sigma Online

Bij Sigma hoor je bij het team. We hebben 5 vestigingen in Zuidwest-Nederland en zitten daarmee dicht bij onze klanten. Dat vinden wij belangrijk. Op onze kantoren kennen we elkaar persoonlijk. We zijn samen trots op de zaak. Graag stellen we je onze collega Ramon van Eijzeren aan je voor.

Ramon van Eijzeren

Naam: Ramon van Eijzeren
Functie: Consultant Sigma Online

Je was voorheen Loonadviseur. Nu ben je Consultant Sigma Online? Leg eens uit.

Dat klopt, ik ben overgestapt van de functie als loonadviseur naar de functie van consultant. Die functie past qua afwisseling en klantencontact beter bij mij.

Wat houdt het werk als loonadviseur in?

Ik ben circa drie jaar geleden gestart als junior loonadviseur. In deze functie verzorg je in de eerste periode voornamelijk de salarisadministratie voor onze klanten. Daarnaast pak je ook eenvoudige advieswerkzaamheden op. Naast je werk volg je bovendien twee vakopleidingen om het vak onder de knie te krijgen. Gaandeweg wordt advisering een steeds groter onderdeel van je werkzaamheden. Als junior is je werk hoofdzakelijk administratief. De klantcontacten bestaan in het begin voornamelijk uit zaken rondom de salarisverwerking. Zo groei je in de functie van loonadviseur. In die rol ben je steeds nauwer betrokken bij alles wat er op personeelsgebied speelt bij de klant, zowel wat betreft de salarisadministratie als vraagstukken op het gebied van HR.

Wat had jij eigenlijk voor achtergrond toen je startte?

Ik heb een Hbo-opleiding Bedrijfskunde MER. Dat is een erg brede studie. Na mijn opleiding startte ik bij Sigma Personeelsdiensten omdat ik het aantrekkelijk vond om een echt vak te leren. Die kans kreeg ik, met mooie doorgroeimogelijkheden.

Is daar de functie van consultant Sigma Online een voorbeeld van?

In zekere zin wel ja. Ik ontdekte dat ik niet op mijn plek zat en heb dat open en eerlijk besproken. Eerst met mijn leidinggevende, daarna met de directeur. Dat was een prettig gesprek. Ik proefde direct de bereidwilligheid om een oplossing te zoeken. Die kwam met de functie consultant Sigma Online. Daarbij komt mijn werkervaring van de afgelopen drie jaar van pas én het beantwoordt aan mijn vraag naar meer dynamiek.

Wat is er zo dynamisch aan die functie?

De indeling van mijn dag ligt veel minder vast. De ene klant heeft bijvoorbeeld een vraag over Sigma Online en een andere klant wil meer weten over de mogelijkheden van digitalisering. Vanaf het moment waarop ik klanten informeer over de voordelen van Sigma Online tot en met de inrichting zelf, ben ik steeds bij het proces betrokken. En ook daarna nog, want nazorg en ondersteuning bij vragen is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening.

Op welke manier lever je meerwaarde aan klanten?

Ik vind het uitdagend om klanten te informeren en te overtuigen van de meerwaarde van het digitaliseren en optimaliseren van processen. Het levert vaak veel tijdwinst op en het verkleint de kans op fouten. Eén van mijn huidige opdrachten is de implementatie van digitale HR workflows bij klanten. Een voorbeeld hiervan is het automatisch genereren van arbeidsovereenkomsten en het digitaal ondertekenen ervan. Recent heb ik hier ook een webinar over verzorgd. Zo ga ik morgen, naar aanleiding daarvan, bij een klant de mogelijkheden voor hun digitale omgeving bespreken en vervolgens ook implementeren.

Hoe zit het nu met je werkplezier?

Dat zit weer op 100%. Ik ben blij dat Sigma Personeelsdiensten open stond voor mijn behoeften en mij het vertrouwen en de vrijheid gegeven heeft in de vorm van deze nieuwe functie. De oplossing die gevonden is, past goed bij mij. Vakinhoudelijk heb ik veel werkplezier, maar ook in de contacten met de collega’s. Ik werk in feite voor alle vestigingen, dus ook dat is afwisselend. De contacten met de collega’s zijn prettig: serieus als het moet en een lolletje als het kan.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over het werken bij Sigma? Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaardenonze sollicitatieprocedure en jouw loopbaanmogelijkheden. Wil je meer informatie over wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van online salarisadministratie?  Bezoek dan onze salarisadministratie & software pagina.

Ontdek alles over jouw nieuwe baan.
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Ontdek alles over jouw nieuwe baan