Sigma Personeelsdiensten

Allereerst bekijken we samen met jou de vacature. We bespreken wat de reden van deze vacature is en houden de functie tegen het licht. Klopt de functieomschrijving nog of zijn er wijzigingen in taken, verantwoordelijkheden, kennis, vaardigheden en competenties? In onze ogen is het zoekprofiel daarmee nog niet klaar. Minstens zo belangrijk is het om na te denken over de persoonlijkheid die je zoekt. Welk type is complementair aan het team?

Juiste vacaturetekst en de juiste doelgroep

Vervolgens gaan we aan de slag met de vacature zelf. We zijn bedreven in het schrijven van goede vacatureteksten die aansluiten bij jouw doelgroep. Verder adviseren we je over de kanalen waar je die doelgroep het beste kunt bereiken. Het zal geen verrassing voor je zijn dat de traditionele kanalen lang niet altijd meer de beste zijn. We adviseren je graag en zijn hierin vernieuwend.

Meer zekerheid dan je ‘onderbuikgevoel’

Het is soms lastig om de beste kandidaat te selecteren uit de sollicitanten die reageren op jouw vacature. Onze personeelsadviseurs zijn je graag van dienst. Vaak kun je de gesprekken zelf voeren en zo een goede inschatting maken van iemands kennis en ervaring. Onze meerwaarde zit in de Persoonlijke Profiel Analyse die we afnemen bij de kandidaat. Daarmee geven we je meer zekerheid over iemands persoonlijkheid en werkgedrag dan alleen jouw ‘onderbuikgevoel’. Met het oog op een langdurige werkrelatie is dit een waardevolle tool om dieper in te gesprek te gaan en daardoor de juiste keuze te kunnen maken.

Positief beïnvloeden van jouw werkgeversimago

Goed personeel is in veel bedrijfstakken schaars. Vooral wanneer de economie aantrekt, kan het een uitdaging zijn om openstaande vacatures te vervullen. Om die reden begeleiden we steeds vaker werkgevers bij het formuleren van goede arbeidsmarktcommunicatie. Door hier consequent aandacht aan te besteden, versterk je jouw positie op de arbeidsmarkt en word je een werkgever waar mensen graag bij willen horen.

Hoe aantrekkelijk ben jij als werkgever?

Vinden, boeien en binden van medewerkers, heeft alles te maken met hoe aantrekkelijk je bent en blijft als werkgever. Wij zijn ervan overtuigd dat succesvolle organisaties uiblinken in effectief werkgeverschap. We zijn je daarbij graag van dienst. We ondersteunen, ontzorgen en adviseren je. Met een team van specialisten werken we altijd persoonlijk en dichtbij.

Bekijk onze diensten