Sigma Personeelsdiensten

Werken bij Sigma voelt als thuiskomen voor mij

Milou Westeneng

HR Consultant

In haar functie als HR Consultant bij Sigma Personeelsdiensten in Goes werkt Milou Westeneng veel bij klanten op locatie. Naast haar interim-opdrachten werkt ze met haar team aan diverse HR-projecten. Milou is dus veel op pad, maar ziet Sigma als haar thuisbasis. Milou: “Bij Sigma voel ik mij gezien. Ik kan altijd op mijn team terugvallen.” 

Ontwikkelen in jouw tempo

In 2021 startte Milou bij Sigma. “Er was meteen een klik”, vertelt Milou. “Al tijdens de sollicitatiegesprekken voelde ik dat er bij Sigma vertrouwen en ruimte voor ontwikkeling is. Het waren prettige en informele gesprekken. Ik had direct een goed gevoel bij de organisatie en het team.” Milou werd aangenomen en startte gelijk met haar eerste interim-klus: “Ik wilde graag snel bij een klant aan de slag. Het voelde goed en ook vanuit mijn manager kreeg ik het vertrouwen. Gewoon gaan proberen en ontdekken; dat vind ik sprekend voor Sigma als organisatie. Bij Sigma heb je zelf de regie en veel zeggenschap, ook tijdens je inwerktraject. Iedereen krijgt de kans om zich in zijn of haar eigen tempo te ontwikkelen.”

Oprechte interesse

Dat Milou zich gezien voelt bij Sigma, heeft onder andere te maken met de cultuur binnen de organisatie. “Bij Sigma ben ik geen nummer, maar een persoon”, zegt Milou. “Dat klinkt misschien als een cliché, maar dat is hier ook echt zo. Bij Sigma is er aandacht voor het individu, voor mij. De cultuur van Sigma past bij wie ik ben als mens en sluit aan bij mijn persoonlijke waarden.” Milou omschrijft de sfeer bij Sigma als open, laagdrempelig, geborgen en persoonlijk, maar ook professioneel en serieus. “Deze combinatie gaat goed samen”, vindt Milou. “Ook hebben we oprechte interesse in elkaar. In ons teamoverleg checken we regelmatig onze workload. Heeft een collega het erg druk, dan springen we bij of dragen we werk over. We letten echt op elkaar.”

Waardering uitspreken

Wat Milou nog meer voldoening brengt in haar werk, is de waardering die haar leidinggevende en collega’s haar geven. Milou: “Ik krijg vaak feedback. Dat kan opbouwende feedback zijn, maar ook waardering over mijn inzet en kwaliteiten. Heb ik een opdracht positief afgerond, dan hoor ik dat. Dat wordt niet alleen in woorden geuit, maar ook in daden. Denk bijvoorbeeld aan de goede arbeidsvoorwaarden van Sigma, zoals de vele opleidingsmogelijkheden.” Het uitspreken van deze waardering en het open contact met haar collega’s vindt Milou het belangrijkste. Ook het onderlinge vertrouwen in het team is voor Milou waardevol. “Ik heb veel vrijheid in het zelf indelen van mijn werk en tijd”, geeft Milou als voorbeeld. “Ik krijg veel verantwoordelijkheden vanuit het management. Ook dat zie ik als vertrouwen. En heb ik hulp nodig als ik het antwoord op een vraag niet weet? Dan kan ik altijd bij mijn collega’s terecht.”

Ontdekken bij Sigma

Milou heeft haar werkgeluk bij Sigma gevonden. “Wat ik belangrijk vind in mijn werk, heb ik bij Sigma ontdekt”, vertelt Milou. “Vertrouwen, vrijheid en waardering zijn voor mij basisvoorwaarden. Als mens, maar ook als professional. Dat Sigma hiervoor staat, was mij al direct duidelijk. Daarom voelde het vanaf de start ook meteen goed.” Daarnaast geven de diversiteit van de opdrachten en de dynamiek in haar werk Milou energie: “Het totaalplaatje maakt dat ik op mijn plek zit bij Sigma. En nu ik dit zo ervaar, merk ik eigenlijk pas hoe fijn dat is. Ik heb het ontzettend naar mijn zin!”

MET JOU BOUWEN AAN GELUK

Bij Sigma bouwen we graag met jou aan jouw (werk)geluk. Enthousiast geworden na het verhaal van Milou? En wil je meer weten over werken bij Sigma? Bekijk onze vacatures en lees meer over onze cultuurjouw loopbaanmogelijkhedenonze arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure.