Sigma Personeelsdiensten

Wil je stappen zetten in je werk? Dan ligt er bij Sigma een mooie carrière voor je.

Jan Willem Boone

Senior Payroll & HR Consultant

Met zijn achtergrond in Human Resource Management, startte Jan Willem Boone in 2016 bij Sigma Personeelsdiensten. Het was zijn ambitie om specialist te worden in zijn vak. Jan Willem begon als Junior Loonadviseur en is inmiddels doorgegroeid tot Senior Payroll & HR Consultant en Teamleider. Welke stappen heeft Jan Willem bij Sigma gezet? En waarom maakt hem dit gelukkig in zijn werk?

Een goede start

Jan Willem weet nog goed hoe hij bij Sigma binnenkwam. “Toen ik bij mijn vorige werkgever werkte, had ik al contact gehad met één van de managers van Sigma”, vertelt Jan Willem. “Ik zocht meer inhoud in mijn werk. Daarom trok ik de stoute schoenen aan, belde ik met manager Pieter Kole en ging met hem in gesprek. Er stond geen vacature open en toch werd ik na één gesprek aangenomen. Deze goede start gaf veel vertrouwen. Het voelde meteen als een warm bad. Ook de cultuur bij Sigma past goed bij mij als persoon. Als je je inzet, geduld hebt, je kansen grijpt en je wensen aangeeft, dan is bij Sigma alles mogelijk.”

Investeren in ontwikkeling

En dat is precies wat Jan Willem deed. Hij specialiseerde zich in zijn vakgebied en ontwikkelde zich de afgelopen jaren van Junior Loonadviseur tot Senior Payroll & HR Consultant. Sigma bood hem de kans om diverse vakopleidingen te volgen. Jan Willem: “Ik behaalde de Praktijkdiploma Loonadministratie en vervolgens de Vakopleiding Payroll Services. Daarnaast groeide mijn praktijkervaring. Waar ik begon als Salarisadministrateur, werd ik op den duur betrokken in het meedenken met vragen van klanten. Zo rolde ik in mijn functie als adviseur. Sigma heeft echt in mijn ontwikkeling geïnvesteerd. En nog steeds, want er worden tal van opleidingen, trainingen en cursussen aangeboden.” Ook op persoonlijk vlak is Jan Willem gegroeid. Hij volgde de Personal Development- en Human Development-trajecten bij Sigma. Het derde vervolgtraject, Leadership Development, staat op de planning. Jan Willem: “De trajecten waren intensief, mooi en soms ook emotioneel en confronterend. Ik heb er veel van geleerd.”

Pionieren, ontdekken en fouten maken

Daarnaast is Jan Willem Teamleider op het Sigma kantoor in Terneuzen. “Ook in deze rol ben ik gegroeid”, zegt Jan Willem. “Ik ben bedachtzaam en maak weloverwogen keuzes. Leidinggeven wordt vaak als een ultiem doel in je loopbaan gezien. Maar ik zag dat het ook een andere kant heeft. Als teamleider heb je veel verantwoordelijkheid. Past het bij mij? En wil ik dit wel? Dit soort vragen en afwegingen nam ik mee in mijn beslissing. Vanuit Sigma kreeg ik alle ruimte om dit te ontdekken, onder andere door in gesprek te gaan met een coach. Dat heeft erg geholpen.” In zijn team vindt Jan Willem het belangrijk om vertrouwen te geven aan zijn collega’s. Jan Willem: “Toen ik op hun plek zat, waardeerde ik dat ook. Mijn leidinggevende gaf me vertrouwen en kansen. Ik mocht pionieren, ontdekken en fouten maken. Hij heeft mij daarin geïnspireerd en ik probeer dat zo goed mogelijk over te brengen op mijn team. Dat geeft mij als teamleider voldoening in mijn werk.”

Alles in balans

Het vertrouwen krijgen om het werk op jouw eigen manier op te pakken; dat is voor Jan Willem vrijheid in zijn werk. Ook flexibiliteit is voor hem erg waardevol. “In een wereld die veel van ons vraagt, vind ik een goede werk-privébalans belangrijk”, legt Jan Willem uit. “Naast mijn werk bij Sigma heb ik een druk sociaal leven met mijn gezin, sport, bestuurstaken en vrijwilligerswerk. Het werken bij Sigma maakt het mogelijk dat ik dit allemaal goed kan combineren. Naast onze reguliere thuiswerkregeling, mogen we onze uren zelf indelen. Zo ben ik afgelopen voorjaar verhuisd. Er was één week waarin we veel moesten verbouwen. ’s Ochtends werkte ik een aantal uur vanuit huis. ’s Middags klapte ik mijn laptop dicht, trok ik oude kleren aan en kon ik volop klussen. Dat dit mogelijk was, was erg prettig. Bij Sigma is alles in balans; daar word ik gelukkig van!”

Met jou bouwen aan geluk

Bij Sigma bouwen we graag met jou aan jouw (werk)geluk. Enthousiast geworden na het verhaal van Jan Willem? En wil je meer weten over werken bij Sigma? Bekijk onze vacatures en lees meer over onze cultuur, jouw loopbaanmogelijkheden, onze arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure.