Sigma Personeelsdiensten

Wil je vooruit, dan kun je bij Sigma heel wat bereiken

Pieter Kole en Anne Sophie van Duijn

Manager Payroll & HR | Payroll & HR Specialist

Of je nu vanaf de start betrokken bent of als trainee je eerste stappen in het vak zet: Sigma Personeelsdiensten wordt als werkgever gewaardeerd. Dat blijkt in ieder geval als je Pieter Kole en Anne Sophie van Duijn spreekt. Zij zijn beiden enthousiast over de kansen die ze krijgen en over de meerwaarde die Sigma haar klanten biedt.

Pieter, Manager Payroll & HR, is al vijftien jaar bij Sigma actief. Anne Sophie daarentegen startte een jaar geleden als trainee. Zij wordt via de Sigma Academy klaargestoomd als Payroll & HR Specialist. “Via LinkedIn werd ik benaderd met de vraag of ik interesse zou hebben in een baan bij Sigma”, vertelt Anne Sophie. “Ik had een achtergrond in accountancy, maar had wel zin in iets nieuws. Het idee dat ik me echt kan specialiseren, spreekt me aan. Bovendien voelde het gesprek dat ik had direct goed.”

Doorgroeien naar adviesrol

Pieter vertelt dat hij trots is op Sigma. Het is volgens hem een schitterend bedrijf. Pieter: “Wat ik enorm waardeer is de informele werksfeer, de platte organisatiestructuur en de oprechte aandacht voor een goede werk-privébalans. Mooi is dat we mensen echt kansen bieden. Wil je vooruit, dan kun je heel wat bereiken.” De Sigma Academy is daarvan een mooi voorbeeld, maar ook de persoonlijke ontwikkelingstrajecten maken een baan bij Sigma aantrekkelijk. Anne Sophie: “Voor mij is het nu belangrijk om de Sigma Academy af te ronden, maar ik ben me ervan bewust dat dat nog maar het begin is. Dit vakgebied verandert zo snel, dat je nooit klaar bent. Ik wil graag doorgroeien naar de functie van loonadviseur, zodat ik meer klantcontact en een echte adviesrol heb.”

Vooruitstrevend

Vergeleken met vijftien jaar geleden is er inderdaad veel in het werk veranderd. Niet alleen qua wet- en regelgeving, maar ook op het gebied van digitalisering. Pieter vertelt lachend over de kasten vol ordners, de dagelijkse post en correspondentie en printers die op volle toeren draaiden. Pieter: “Sigma heeft de ambitie om in de top mee te draaien. Onder andere daarom hebben we de transitie naar online werken al in een vroeg stadium ingezet en onze klanten daarin meegenomen. Dat zegt iets over ons; als we kansen zien om sneller, eenvoudiger of efficiënter te werken dan grijpen we die. Daarmee bieden we meerwaarde voor onze klanten.” Anne Sophie beaamt dit. “Dat Sigma zo vooruitstrevend is spreekt mij aan. Het was voor mij één van de redenen om de overstap te maken. Ik ben er trots op dat we juist ook daarin zo sterk zijn.”