Sigma Personeelsdiensten

Ik heb veel contact met onze klanten. Daarbij heb ik echt een adviesrol. Ik denk mee en beantwoord vragen.

Frank de Groot

Loonadviseur

Bij Sigma hoor je bij het team. We hebben 5 vestigingen in Zuidwest-Nederland en zitten daarmee dicht bij onze klanten. Dat vinden wij belangrijk. Op onze kantoren kennen we elkaar persoonlijk. We zijn samen trots op de zaak. Graag stellen we je onze collega Frank de Groot aan je voor.

Wat doe je?
Ik werk als loonadviseur bij Sigma Personeelsdiensten. Ik zit al ruim dertig jaar in het vak van salaris- en loonadvies. Ik heb destijds de MEAO gedaan en ben zo in het vak gerold. Nu zijn er diverse opleidingen in deze richting. Ik ben vooral ingewerkt door mijn collega’s en heb veel specifieke cursussen gevolgd.

Lonen? Dus je bent veel aan het cijferen?
Nee, integendeel! In feite bemoei ik me nauwelijks met de salarisverwerking, hoogstens als de salarisadministrateur vragen heeft.

Wat doe je dan wél als loonadviseur?
Mijn belangrijkste taak is het onderhouden van contact met onze relaties. Ik heb regelmatig contact, telefonisch of persoonlijk, om te horen wat er speelt en waaraan behoefte is. Daarbij heb ik een adviesrol. Zo denk ik mee over bijvoorbeeld fiscaal vriendelijk belonen, subsidiemogelijkheden en bekijk ik steeds hoe zaken zo eenvoudig mogelijk aangeleverd kunnen worden. Maar bijvoorbeeld ook de facturatie en het maken van prijsafspraken hoort bij mijn werk. Relaties nemen op hun beurt ook contact met mij op. Bijvoorbeeld als ze vragen hebben op het gebied van lonen of de verwerking ervan, fiscale kwesties rondom de verloning of zaken op het gebied van arbeidsrecht. In de meeste gevallen kan ik deze vragen zelf beantwoorden. Als het echt de diepte in gaat, schakel ik één van de specialisten in om te sparren.

Veel klantcontact dus?
Naast onze bestaande klanten, onderhoud ik ook contact met nieuwe klanten. Acquisitie is een wezenlijk onderdeel van mijn werk. Dat is leuk om te doen. Zéker omdat Sigma Personeelsdiensten een ‘one-stop shop’ is. Wij bieden zoveel meer, zoals onder andere met ons HR-advies. Bovendien zijn we erg vooruitstrevend met digitale toepassingen. Ondernemers die nu nog hun verlof registeren in Excel-bestanden, kunnen we direct tijd- en efficiencywinst bieden. Over die meerwaarde vertel ik klanten én potentiële klanten graag. Met Sigma Online bieden we een fantastische oplossing. Als klanten daar meer van willen weten, laat ik samen met de Sigma Online consultant zien hoe dat werkt.

Dat klinkt erg gevarieerd!
Dat is het ook. Want daarnaast controleer ik soms ook het werk van de salarisadministrateur volgens het vier-ogen-principe. Twee mensen zien nu eenmaal meer dan één. Zelf voer ik geen salarisadministraties, dat doen onze salarisadministrateurs. Ik heb daar wel regelmatig contact mee. Zij sluiten bepaalde keuzes kort met mij, bijvoorbeeld als ze vragen hebben over de onkostenvergoedingen bij een bepaalde klant.

Wie zijn jouw klanten eigenlijk?
Sigma Personeelsdiensten is actief binnen alle sectoren van het mkb. Ook qua grootte variëren de bedrijven waarmee ik samenwerk. Het ene moment ben ik bezig voor een klein lokaal mkb-bedrijf en daarna buig ik me over kwesties die spelen bij een groot internationaal concern met honderden medewerkers.

En hoe zit het met je collega’s?
We werken samen in een informele sfeer. Het is gemoedelijk en de collegialiteit is sterk aanwezig. We helpen elkaar als het moet en we stimuleren elkaar. Onze kennis houden we up to date met vakliteratuur en cursussen. Verder hebben we regelmatig vaktechnisch overleg.

Wat maakt Sigma Personeelsdiensten een aantrekkelijke werkgever?
Ik krijg erg veel verantwoordelijkheden en bepaal min of meer zelfstandig hoe ik mijn werk indeel. Het geeft een goed gevoel dat Sigma Personeelsdiensten echt meerwaarde kan bieden aan werkgevers. Met onze online toepassingen zijn we koploper en onderscheidend in de markt.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over het werken bij Sigma? Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaardenonze sollicitatieprocedure en jouw loopbaanmogelijkheden.

Ontdek alles over jouw nieuwe baan.
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Ontdek alles over jouw nieuwe baan