Sigma Personeelsdiensten

Ik krijg veel kansen bij Sigma om mezelf verder te ontwikkelen

Silke Titulaer

Payroll & HR Specialist

Payroll & HR Specialist, is dat niet saai? Het is een vraag die de vrienden van Silke Titulaer (26) haar weleens stellen. Maar sinds Silke begonnen is aan haar traineeship Payroll & HR bij Sigma Personeelsdiensten, kan ze daar volmondig ‘nee’ op antwoorden. “Mijn werk is zo afwisselend en divers. Als je een loonstrookje neemt, lijkt dat voor een buitenstaander iets heel simpels, maar er zit zoveel meer achter. Ik ben mijn werk gedurende het traineeship dan ook alleen maar leuker gaan vinden”, vertelt Silke. 

Naam: Silke Titulaer
Functie: Payroll & HR Specialist

Waarom heb je gekozen voor het traineeship HR & Payroll?

“Na mijn studie in de richting Human Resource Management wist ik niet goed welke kant ik op wilde met mijn carrière. Per toeval zag ik in 2021 dat ze bij Sigma Personeelsdiensten een trainee Payroll & HR zochten. Tijdens mijn opleiding was er geen aandacht voor salarisadministratie, maar dat was wel iets waar ik meer over wilde leren. Het leek me daarnaast ook een mooie stap om de theorie en de praktijk met elkaar te combineren. Ik besloot daarom te solliciteren.” 

Kun je iets vertellen over de eerste periode van het traineeship?

“De eerste paar maanden vond ik wel pittig! Het was mijn eerste, échte baan. Om dan veertig uur in de week te werken in combinatie met een opleiding, was wel even wennen. Het duurde daarom wel even voordat ik mijn draai vond.”

Wat voor taken had je tijdens je traineeship precies?

“Tijdens het traineeship draaide ik volop met mijn collega’s mee en kreeg ik verschillende taken. Zo stelde ik arbeidscontracten op, beantwoordde ik vragen van klanten over bijvoorbeeld arbeidsrecht of sociale verzekeringen, en deed ik ook eenvoudige verloningen.”

Wat vond je het leukst aan het traineeship?

“Het was vooral leuk om te zien dat ik door het traineeship steeds zelfstandiger werd. De theorie die we leerden, zag ik steeds vaker terugkomen in de praktijk. Dat maakte het nog tastbaarder en daardoor leuker.” 

Je hebt inmiddels je traineeship en opleiding afgerond. Hoe kijk je daarop terug?

“Ik ben blij met elke kans die ik heb aangegrepen. De combinatie van werken en leren paste goed bij mij, omdat je hetgeen wat je leert ook meteen in de praktijk kunt toepassen. Daarnaast heb ik gemerkt dat ik het fijn vond om met een groep collega’s van verschillende vestigingen tegelijkertijd te starten. Gedurende het traineeship hebben we veel aan elkaar gehad. Even vragen na een examen hoe het is gegaan. Of als iemand ergens tegenaan liep, diegene helpen. Dat schept een band. We spreken elkaar nog steeds regelmatig.”

Ben je nu klaar?

“Haha, nee”, lacht Silke. “Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik draai volwaardig mee in het team, maar kom nog steeds dingen tegen waarin ik mezelf kan ontwikkelen. Naast mijn payroll werkzaamheden wil ik bijvoorbeeld ook meer met HR doen. Ik heb nu een aantal keer een interim HR-opdracht bij klanten mogen oppakken. Op deze manier kan ik de rol van payroll en HR goed combineren en dat is ontzettend leuk. Ook dat is mogelijk bij Sigma!”

Ontdek alles over jouw nieuwe baan.
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Ontdek alles over jouw nieuwe baan