Sigma Personeelsdiensten

Bij Sigma krijg ik de vrijheid om werk en privé goed te combineren

Frank Duitemeijer

Payroll & HR Consultant

Al ruim dertien jaar werkt Frank Duitemeijer bij Sigma Personeelsdiensten. Hij startte in Goes, maar stapte na een aantal jaar over naar het kantoor in Terneuzen, op loopafstand van zijn huis. Een prettige werksfeer, collegialiteit, vrijheid en een goede werk-privébalans; daar wordt Frank in zijn werk blij van. En dat werkgeluk heeft hij in zijn job als Payroll & HR Consultant bij Sigma gevonden.

Oog voor een goede werk-privébalans

Frank werkt fulltime bij Sigma. Zijn vrouw is lerares in het basisonderwijs en werkt vier dagen per week. Samen hebben ze drie kinderen. Een druk bestaan dus! Hoe combineert Frank zijn werk en privé? “Ik vind een goede werk-privébalans belangrijk”, vertelt Frank. “Bij Sigma is dit in balans. Toen de kinderen jong waren, heb ik een paar jaar parttime gewerkt. Dat was toen erg fijn. Nu ze ouder zijn, werk ik weer fulltime. En dat gaat prima samen.” Frank vindt Sigma een goede werkgever: “Ik heb de vrijheid om mijn uren flexibel in te delen. Op de dagen dat mijn vrouw ook werkt en onze zoons om 18.30 uur moeten voetballen, werk ik tot 16.30 uur. Zo hoeven we niet te haasten met het avondeten. De volgende dag begin ik wat vroeger of werk ik langer door. Dat is mijn eigen verantwoordelijkheid. Het is een klein voorbeeld, maar het creëert superveel ruimte.”

Dynamische werksfeer

Waar Frank ook waarde aan hecht, is de goede werksfeer bij Sigma. “De sfeer is open, vertrouwd en gemoedelijk”, zegt Frank. “Op kantoor brengen we veel tijd met elkaar door. Als je het gezellig hebt met elkaar, kun je samen alles aan. Er wordt veel gelachen, maar ook hard gewerkt.” Deze dynamiek past bij Frank. “Ons werk kent deadlines die maandelijks terugkeren”, legt Frank uit. “De salarissen worden natuurlijk iedere maand op tijd uitbetaald. In deze piekperiodes zetten we de schouders eronder, maar houden we oog voor elkaar. We doen het echt samen.” Wat ook bijdraagt aan de onderlinge sfeer en collegialiteit, zijn de activiteiten die regelmatig buitenom werk georganiseerd worden. Frank: “Na een drukke periode gaan we bijvoorbeeld uit eten en een avondje bowlen. Door dit soort uitjes leer je elkaar nóg beter kennen.”

Vrijheid en kansen

Ook de vrijheid in zijn werk geeft Frank energie. “Het zelf kunnen indelen van mijn uren noemde ik al als voorbeeld”, zegt Frank. “Maar denk ook aan de vrijheid die ik heb om te ontwikkelen in mijn functie. Bij Sigma zijn er veel kansen. Zo wilde ik jaren geleden graag op het kantoor in Terneuzen gaan werken. Dat was mogelijk en werd direct geregeld. Eenmaal in Terneuzen, groeide ik door en werd ik als Payroll & HR Consultant eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Ook deze wens werd meteen opgepakt. En als je in een bepaalde klant of specifiek project geïnteresseerd bent, dan kun je dat aangeven. Ook juist als je denkt dat een opdracht of taak niet bij je past, is er de ruimte om dat delen. Deze vrijheid in je werk is niet overal vanzelfsprekend. Daarom zit ik helemaal op mijn plek bij Sigma!”

MET JOU BOUWEN AAN GELUK

Bij Sigma bouwen we graag met jou aan jouw (werk)geluk. Enthousiast geworden na het verhaal van Frank? En wil je meer weten over werken bij Sigma? Bekijk onze vacatures en lees meer over onze cultuurjouw loopbaanmogelijkhedenonze arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure.