Sigma Personeelsdiensten

Ik leer elke dag nieuwe dingen

Eline Jeuring

Payroll & HR Trainee

Bij Sigma hoor je bij het team. We hebben 5 vestigingen in Zuidwest-Nederland en zitten daarmee dicht bij onze klanten. Dat vinden wij belangrijk. Op onze kantoren kennen we elkaar persoonlijk. We zijn samen trots op de zaak. Graag stellen we je onze collega Eline Jeuring aan je voor.

Naam: Eline Jeuring
Functie: Payroll & HR Trainee

Voordat ze bij Sigma startte werkte Eline als leidinggevende bij horecaketen La Place. “Ik heb Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) gestudeerd, maar wist eigenlijk toen al dat dat werkveld hem niet ging worden voor mij.” Eline legt uit dat de keus op SPH viel, omdat ze met mensen wilde werken. Toch blijft het plezier uit. “Het was erg interessant, maar het voelde steeds alsof ik een toneelstukje aan het spelen was.”

Puzzelstukjes

In het derde jaar van haar opleiding komt Eline bij een welzijnsonderneming terecht waar ze voor eenzame ouderen een huiskamerproject opzet. “Een soort dagbesteding waarbij ik de vrijwilligers benader, een locatie zoek en de activiteiten bedenk. Deze projectmatige manier van werken voelt goed, waardoor ik weer een stukje van de puzzel heb gevonden. Een baan waarbij ik gebruik kan maken van deze vaardigheden, zou veel meer bij me passen,” vertelt Eline.

Na haar opleiding rolt ze de horeca in met het idee dat wat ze dan wél wil gaan doen, vanzelf een keer op haar pad komt. “Binnen La Place merk ik opnieuw dat ik de zaken achter de schermen erg leuk vind. De sollicitatiegesprekken en salarisadministratie bijvoorbeeld.” Eline gaat op onderzoek uit en komt uit bij HR-functies. “Maar omdat ik hier geen achtergrond in heb, is het moeilijk om ergens binnen te komen. Als ik de vacature voor het traineeship bij Sigma zie besluit ik ervoor te gaan. Bij het gesprek ben ik één van de twee kandidaten. En het mooie is: we zijn allebei aangenomen.”

Spannende stap

Op 1 mei 2022 start Eline bij Sigma. “Het is een spannende stap. De overgang van een horecabaan naar een kantoorbaan is natuurlijk iets heel anders. Maar iedereen is ontzettend open en toegankelijk, en wil overal wel mee helpen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel warm ben opgevangen.” Eline vindt het ook heerlijk dat ze nu geen onregelmatige diensten meer heeft én in het weekend vrij is. “Ik heb veel meer vastigheid. Iets waar ik ook naar op zoek was.”

Eline’s doel is om in twee jaar tijd de landelijk erkende diploma’s Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) en Vakopleiding Payroll Services (VPS) te behalen. “Ik leer het werk op de werkvloer. Daarnaast heb ik ongeveer om de week een lesdag met andere trainees van andere vestigingen. Het fijne hiervan is dat dit ook op kantoor is.” De hoeveelheid tijd die ze kwijt is met studeren, vindt Eline wel meevallen. “Het is in het begin wel even schakelen, omdat je ook af en toe ’s avonds of in het weekend thuis bezig bent met studeren en het maken van oefenexamens. Maar omdat ik het zo leuk vind, en je er dagelijks in de praktijk mee werkt, voelt het niet als een zware opgave.” Eline legt uit dat ze het vooral leuk vindt om alles wat ze leert ook in de praktijk toe te passen. “Daardoor gaat de stof leven. En andersom werkt het net zo; dingen die ik in de praktijk tegenkom, zie ik dan later weer terug in de lesstof. Dat maakt het herkenbaar.”

Als familie

Eline is ontzettend blij met de stap die ze heeft genomen. “Het is van tevoren altijd afwachten of deze manier van leren en werken bij je past, maar ik kan niet anders zeggen dan dat het voor mij echt een succes is. Ik vind de organisatie heel sociaal en open. Het voelt echt als een familie. Ik word heel erg geprikkeld in mijn werkzaamheden en leer elke dag nieuwe dingen. Daarnaast krijg ik fijne begeleiding en is er ook ruimte voor PD, oftewel: Personal Development. Hierbij ga je echt aan de slag met jezelf. Je krijgt vaardigheden aangereikt om je werk nóg beter uit te voeren, maar leert daarnaast ook veel over jezelf. Ik vind het een mooie aanvulling op de studie en het biedt me de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen.”

Ontdek alles over jouw nieuwe baan.
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Ontdek alles over jouw nieuwe baan