Sigma Personeelsdiensten
arbeidsrecht

Persoonlijk adviseur en sparringpartner

Juridische kwesties zijn per definitie gevoelig: er staat veel bij op het spel en het gaat vaak om mensen. Bij ontslagen, reorganisatie of twijfel over arbeidsvoorwaarden is het daarom verstandig om je goed te laten informeren. Onze arbeidsrechtjuristen hebben de kennis en kunde in huis om je zorgvuldig te begeleiden. Ze begrijpen daarnaast de gevoeligheden die vaak met juridische kwesties gepaard gaan. Persoonlijk contact en een hoge betrokkenheid vormen daarom de basis van onze dienstverlening. Onze juristen adviseren je bij diverse arbeidsrechtelijke kwesties en nemen je de zorg uit handen.

Heb je vragen of wil je advies over een arbeidsrechtelijke situatie binnen jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op! Onze adviseurs gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. 

Neem contact op

 

arbeidsrecht

Arbeidsrecht in de praktijk

Het Burgerlijk Wetboek bevat de belangrijkste regels van het arbeidsrecht. Het gaat om bepalingen over het begin en het einde van de arbeidsovereenkomst en regels waaraan werkgevers en werknemers zich moeten houden. Daarnaast kan sprake zijn van een collectieve arbeidsovereenkomst (cao). De afspraken die hierin worden gemaakt over de arbeidsvoorwaarden zijn van toepassing op een onderneming of een bedrijfstak. Wij houden dit voor jou in de gaten en wijzen je op alles wat je moet regelen in de arbeidsrelatie die je met je werknemers aangaat. Naast het Burgerlijk Wetboek en de cao, is ook het (internationaal) verzekeringsrecht van belang. Onze arbeidsrechtjuristen kennen de weg in deze materie, attenderen je op risico’s en consequenties en loodsen je er probleemloos doorheen. Heb je een werknemer die langdurig arbeidsongeschikt is, dan nemen we graag de rol van juridisch casemanager op ons. 

Heb je vragen of wil je advies? Neem gerust contact met ons op!

Contact opnemen