Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Bied je je kind vakantiewerk binnen je bedrijf?

Wanneer je zoon of dochter op zoek is naar leuk vakantiewerk, is het mogelijk dat ze in je eigen bedrijf gaan werken.

Wanneer je zoon of dochter op zoek is naar leuk vakantiewerk, is het mogelijk dat ze in je eigen bedrijf gaan werken. Je kind krijgt meteen een kijkje in de keuken naast een leuke bijverdienste en zelf beschik je daarbij over een extra arbeidskracht.

Kind is werknemer

Voor de fiscus maakt het niet of je je eigen kind aanneemt in je bedrijf of een andere werknemer. De inkomsten worden gewoon belast, maar door algemene heffingskorting en de arbeidskorting hoeft je kind in veel gevallen geen belasting te betalen.

Tip!

Alleen al door de algemene heffingskorting hoeft een werknemer over een inkomen tot € 6.758 bruto per jaar geen belasting te betalen.

Loonkosten

Het salaris van je kind is voor jezelf wel aftrekbaar als loonkosten. Bijkomende kosten, zoals werkkleding, kunnen worden afgetrokken van de winst.

Let op!

Je kind is meestal niet verzekerd voor werknemersverzekering omdat de familierelatie zwaarder weegt. Dit betekent dat je voor je kind geen premies hoeft af te dragen.

Maximum bijverdiensten?

Zit je kind op het mbo, hbo of een universiteit? Of valt hij of zij nog onder het oude stelsel van de studiefinanciering? Dan mag het niet meer dan €14.682,96 bruto per jaar bijverdienen, zonder dat de studiefinanciering in gevaar komt.

Reële vergoeding

Zorg ervoor dat de vergoeding die je je kind betaalt, reëel is. Kijk daarom eerst naar wat je een vergelijkbare derde aan loon zou betalen.

Vragen? Neem dan contact op met je adviseur.

naar inspiratie overzicht