Sigma Personeelsdiensten

PWG – Veiligheidskleding Logo

Jouw uitdaging als Accountmanager bij PWG

Als Accountmanager ga jij jouw commerciële stempel drukken. En écht meebepalen, omdat je met een klein commercieel team veel verantwoordelijkheid en vrijheid hebt. Onze meeste business doen we in Nederland en jij bent verantwoordelijk voor regio Noord Nederland.

Wij streven naar en hebben bij PWG veel langdurige klantrelaties. Als Accountmanager zorg jij dat je weet wat er leeft en wat er speelt bij jouw klanten en in de markt. Je ondersteunt en ontlast de klant op het brede terrein van veilig en beschermd werken. Duurzaamheid wordt hierbij steeds belangrijker. Klanten willen van jou weten of nieuwe kleding voldoet aan veiligheidseisen en of deze recyclebaar is. Dus gaat het eerst om analyseren en adviseren. En dan pas om verkopen. Afhankelijk van de wensen en eisen van de klant maak jij een voorstel voor het juiste kledingpakket. Je maakt afspraken over planning en levering en blijft het vaste aanspreekpunt voor service en nazorg.

Maar, dat is nog niet genoeg. Sinds een aantal jaar is de markt erg veranderd, steeds meer bedrijven en overheidsinstellingen schrijven aanbestedingen uit voor hun veiligheidskleding. Hierdoor verandert het klantcontact en moet er meer tijd besteed worden aan het indienen van aanbestedingen. En jij levert de input die hiervoor nodig is.

Dit is wat we van jou verwachten

Als Accountmanager verwachten we van jou commercieel succes en het behalen van je omzetdoelstellingen. Eerst is het voortborduren op wat er al is, wat we al hebben. Maar al snel ga jij middels acquisitie ons marktaandeel en onze naamsbekendheid vergroten. Dat doe je uiteraard niet alleen. Dat doe je samen met een team.

Jouw team en rol binnen de organisatie

In de buitendienst bestaat het team uit 2 Accountmanagers en een Salesmanager die elk een eigen werkgebied bedienen. Op kantoor zijn er 4 Commercieel Binnendienst Medewerkers die ondersteunen met offertes, mailingen en marketing. Jij werkt vanuit huis, je hebt dagelijks (telefonisch) contact met je commerciële collega’s en komt regelmatig samen met het team voor vakinhoudelijke-, commerciële- en producttrainingen. Dit gebeurt via Teams en ca. 1 keer per maand vanuit Goes.

In de sales zeggen ze dat het buiten te doen is. Maar als Accountmanager is jouw contact met Goes ook belangrijk. Dat komt omdat we zelf produceren en persé kwaliteit willen leveren. Daarom moet er goed worden afgestemd tussen sales, productie en logistiek om realistische productiemogelijkheden niet uit het oog te verliezen.

De unieke marktpositie van PWG

Wat jou enorm gaat helpen is dat PWG een unieke marktpositie heeft. Dat komt omdat we, anders dan veel concurrenten, zelf produceren. Daarom kunnen wij ook kleine partijen en maatwerk leveren. Dat wordt door klanten enorm gewaardeerd. Er zijn veel trouwe klanten en er is veel mond-tot-mond reclame. Bedrijven weten dat PWG kwaliteit levert!

Wat wij een Accountmanager te bieden hebben

  • Werk bij een familiebedrijf met een informele bedrijfscultuur.
  • Een baan waarin jij het verschil kan maken en rapporteert aan de Salesmanager.
  • Veel vrijheid en zelfstandigheid.
  • Salarisindicatie: ca. € 000,– bruto jaarsalaris op basis van een fulltime dienstverband.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een auto van de zaak en pensioenregeling.

De werksfeer bij PWG

Bij PWG is er een sfeer van hard werken én er samen voor gaan. Alle deuren staan letterlijk open en als familiebedrijf zijn we goed voor ons personeel. Waarschijnlijk hebben we daarom veel lange dienstverbanden.

Jouw Profiel

  • Aantoonbare bewezen ervaring in sales (b-to-b) en een relevant en actueel netwerk.
  • Affiniteit met de werksfeer van een MKB-/familiebedrijf dat zelf produceert.
  • Goede ervaring met MS Office.
  • Gezonde nieuwsgierigheid en de wil om te leren.
  • Woonachtig in Noord Nederland (boven de rivieren).

Over het familiebedrijf PWG

PWG is fabrikant van veiligheidskleding en importeur van de Steitz Secura veiligheidsschoenen. Opgericht in 1910 word het familiebedrijf met 30 medewerkers gerund door broer en zus, tweede generatie.

Op het gebied veiligheidskleding (waaronder brandweerkleding) is PWG marktleider in Nederland. In nauwe samenwerking met haar klanten en partners zoals Dupont® en Goretex® wordt kleding in eigen beheer ontwikkeld. En dat maakt PWG uniek!

Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.pwg.nl.

Solliciteren naar de vacature van Accountmanager

Enthousiast geworden? Stuur dan je cv en motivatie voor 5 oktober 2022 naar vacatures@sigmapersoneel.nl.

Sigma Personeel & Organisatie ondersteunt PWG bij de werving & selectie van deze vacature. Voor vragen kun je bellen naar telefoonnummer 0113-239400 en vragen naar Astrid de Zeeuw-Beemster. De sollicitatie gesprekken vinden plaats op maandag 10 oktober en dinsdag 11 oktober 2022.

Wij nodigen kandidaten uit om via e-mail direct bij ons te solliciteren. Als een vacaturesite vraagt via hun te reageren, doe dat dan niet. Je ontvangt waarschijnlijk honderden ongewenste e-mails.