Sigma Personeelsdiensten
Wet Toekomst Pensioenen

Wet toekomst pensioenen

Het doel van de nieuwe pensioenwet is dat pensioenstelsel transparanter en persoonlijker wordt. Dat zal een flinke impact hebben op de alle pensioenen in Nederland. De nieuwe Wet Toekomst Pensioenen (Wtp) is op 1 juli 2023 in werking getreden. Verbeteringen zijn onder andere de, inmiddels ingevoerde, langzamer stijgende AOW leeftijd, een bedrag ineens op pensioendatum en een eenvoudiger en veelal beter nabestaandenpensioen. Sociale partners en pensioenuitvoerders krijgen tot 1 januari 2028 de tijd om de regelingen naar de nieuwe wet aan te passen.

Wil je weten wat je precies moet doen en wanneer je actie moet ondernemen? Vul dan onze gratis Wet toekomst pensioenen Quickscan in om snel en eenvoudig inzicht te krijgen in de voor jou te zetten stappen. 

Naar de Quickscan

Vrijblijvend kennismaken?

Wil je meer weten over onze werkwijze en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Sigma Pensioen & Inkomen voor jouw organisatie? We gaan graag met je in gesprek! Laat je naam en e-mailadres bij ons achter, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.
Wet Toekomst Pensioenen

Wet toekomst pensioenen en bedrijfstakpensioenfonds

Bedrijfstakpensioenfondsen zullen hun regelingen aanpassen. Uitgangspunt daarbij is dat er geen toezeggingen meer gedaan worden over de uitkeringen op pensioendatum. In plaats daarvan zal sprake zijn van premie inleg met als doel om dat pensioen te behalen. De uiteindelijke resultaten zijn afhankelijk van beleggingsrendement. Onze pensioenspecialisten verwachten dat de omzetting een ingewikkeld verhaal wordt. Het zullen sociale partners zijn die bepalen hoe de omzetting plaatsvindt. Individuele werkgevers en werknemers hebben daar geen invloed op.

Bij ingang van de wet kunnen onze pensioenspecialisten de informatie van een bedrijfstakpensioenfonds specifiek maken voor jou als werkgever en je werknemers. Daarnaast bieden we je werknemers namens jou de juiste keuzebegeleiding aan.

Neem contact op
Wet Toekomst Pensioenen

Wet toekomst pensioenen en een eigen pensioenregeling

Als je als werkgever zelf een pensioenregeling hebt getroffen, moet je deze regeling in overleg met je medewerkers aanpassen of er komt mogelijk een regeling voor nieuwe werknemers bij. Dit is zowel financieel als juridisch een serieuze aangelegenheid. Ons advies? Zorg dat je goed voorbereid bent en alles rond de pensioenen van je medewerkers tijdig en goed kunt regelen. Onze team van specialisten adviseert en ondersteunt je hier graag bij.

Meer weten? Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking en lees alvast onze whitepaper over hoe je het aanpassingstraject aan kunt pakken en welke vragen hierbij komen kijken.

Vrijblijvend kennismaken
Krijg inzicht in wat je moet doen met de gratis WTP-quickscan.
Wat betekent de Wet toekomst pensioenen voor jou?
Wat betekent de Wet toekomst pensioenen voor jou?
Doe de gratis WTP-quickscan.