Sigma Personeelsdiensten

Zoek jij volop ruimte om te groeien? In een rol die bij je past? Kom als digicoach bij Nucleuszorg werken en help mee om de zorg digitaler te maken.

Over Nucleuszorg

Nucleuszorg is een ondersteunende eerstelijns-organisatie van en voor huisartsen in Zeeuws- Vlaanderen.
Nucleuszorg heeft als doel om samen met artsen en medewerkers te voorzien in goede en toegankelijke
huisartsenzorg; buiten kantooruren via Nucleus Huisartsenposten en tijdens kantooruren met zelfstandig gevestigde huisartsenpraktijken verspreid door de hele regio. Daarnaast ontzorgt Nucleuszorg de huisartsenpraktijken op het terrein van bedrijfsvoering, digitalisering en telefonie. Ze draagt zorg voor een goede onderlinge relatie tussen huisartsen en behartigt hun collectieve belang.

Wat ga je doen?

Digitale toepassingen zijn in de zorg niet meer weg te denken. Het biedt veel kansen zoals meer eigen regie voor de patiënt, efficiëntere zorg en meer werkplezier. Daarom ondersteunt Nucleuszorg de medewerkers in de huisartsenzorg om zich te kunnen ontwikkelen in hun digitale vaardigheden.
Als digicoach heb jij hierin een belangrijke rol. Je bent het aanspreekpunt voor medewerkers die stappen willen maken op het gebied van hun digitale vaardigheden. Je helpt hen digitaal vaardiger te worden door te kijken naar wat iemand nodig heeft, dit kan heel verschillend zijn. Dit doe je door de ontwikkelmogelijkheden en de leerdoelen samen met de medewerker vast te stellen en ondersteuning op maat aan te bieden. Verder ga je:

 • Medewerkers coachen naar eigen inzicht. Dit doe je bijvoorbeeld met 1-op-1 coaching, een digitaal
  spreekuur of trainingen in kleine groepen.
 • Meedenken en adviseren in digitale projecten. Denk hierbij aan de gebruiksvriendelijkheid en manier van aanbieden van een digitale tool en het signaleren van knelpunten in digitale systemen.
 • Collega’s en nieuwe medewerkers enthousiasmeren voor digitalisering

Dit is belangrijk…

Je kijkt met een open blik naar de digitale wereld, ziet kansen en wilt anderen op weg helpen. Als digicoach ben je zelf digitaal vaardig en je vindt het leuk om je digitale vaardigheden te blijven ontwikkelen. Met je enthousiasme motiveer je anderen dit ook te doen. Belangrijk is dat je toegankelijk bent en goed kan communiceren op verschillende niveaus. Technologische innovaties hebben jouw aandacht en jij weet dat deze een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van de zorg en de zelfredzaamheid van de patiënt. Met je coachende kwaliteiten begeleid je collega’s tot een effectiever gebruik van digitale tools. Je geeft ze zelfinzicht en helpt het zelfvertrouwen te vergroten.

Verder heb je…

 • Met succes een mbo-4 opleiding afgerond.
 • Kennis van Microsoft 365, Office-programma’s, Outlook en mogelijk heb je kennis van verschillende
  applicaties die in de huisartsenzorg gebruikt worden.
 • Basiskennis van de privacyrichtlijnen.
 • Ervaring in het werken voor een zorgorganisatie, of anders de drive om de huisartsenzorg snel te
  leren kennen.

Digicoaches zullen zelf ook nog het nodige moeten ontwikkelen qua digitale vaardigheden. Dat is geen enkel probleem. We bieden een passend leer- en ontwikkeltraject aan!

Dit levert het op:

Als Digicoach krijg je bij Nucleuszorg volop ruimte, kansen en support om jezelf te blijven ontwikkelen en door te groeien. Net als:

 • Een salaris van € 3.085 tot € 4.171 bruto per maand (op basis van 38 uur per week).
 • Een tijdelijk contract van 1 jaar voor 16 tot 24 uur per week.
 • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Wij volgen de Cao Huisartsenzorg.

Interesse in of vragen over de functie?

Leuk! Je kunt je interesse kenbaar maken. Uitgebreide informatie over Nucleuszorg kun je vinden op onze website www.nucleuszorg.nl. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Christiane de Badts, bedrijfskundig manager via hr@nucleuszorg.nl of telefoonnummer: 0115-643002.

Sollicitaties

Stuur jouw motivatiebrief én Curriculum Vitae, onder vermelding van ‘digicoach’ per e-mail naar hr@nucleuszorg.nl De vacature sluit op 29 februari 2024. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 4 maart 2024. Een assessment en het opvragen van referenties kunnen onderdeel uitmaken van de procedure.