Sigma Personeelsdiensten
Pensioenregeling Bedrijf

Professioneel en onafhankelijk advies

Er kunnen tal van redenen zijn waarom een werkgever de pensioenregeling aan de ondernemingsraad voorlegt. Behalve de wens om een nieuwe pensioenregeling te introduceren, veranderen of over te stappen naar een andere pensioenuitvoerder, kan ook sprake zijn van gewijzigde bedrijfsomstandigheden. Denk aan een fusie, een overname of tegenvallende bedrijfsresultaten. De wijzigingen in de pensioenregeling kunnen grote gevolgen hebben. Om die reden is het belangrijk om goed voorbereid rond de tafel te zitten met de werkgever. Onze adviseurs zijn bekend zijn met de positie van de ondernemingsraad ten opzichte van de werkgever.

Er is vaak een grote kennisongelijkheid tussen (de adviseurs van) de werkgever en de werknemersvertegenwoordigers. De pensioenspecialisten van Sigma Pensioen & Inkomen ondersteunen daarom ondernemingsraden, die een actieve rol willen spelen bij het opzetten of aanpassen van de pensioenregeling. We gaan in gesprek over de doelstelling die de ondernemingsraad heeft, bijvoorbeeld pensioenzekerheid of een hoger salaris. En adviseren op een professionele en onafhankelijke manier over de vele instelmogelijkheden die een pensioenregeling kent.

Zeker bij de invoering van de Wet Toekomst Pensioenen (Wtp) is advies belangrijk. Dit voornamelijk vanwege de compensatie voor de aanpassing van de regeling. Onze inzet is steeds om in nauwe samenspraak en harmonie samen met de werkgever, te komen tot een goed afgewogen pensioenregeling waarmee alle partijen tevreden zijn. Vanzelfsprekend werken wij daarbij volledig onafhankelijk van werkgever en uitvoerder.

Vrijblijvend kennismaken?

Wil je meer weten over onze werkwijze en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Sigma Pensioen & Inkomen voor jouw organisatie? We gaan graag met je in gesprek! Laat je naam en e-mailadres bij ons achter, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.

Wij kijken verder dan de inhoud

Door onze kennis, ervaring en het brede netwerk kunnen wij ondernemingsraden ondersteunen op zowel pensioen juridisch gebied als bij het financieel doorrekenen van de pensioenvoorstellen. Verder weten we uit ervaring dat het bij pensioenadvies aan ondernemingsraden vaak om meer gaat dan alleen inhoudelijk advies. We begrijpen hoe zaken lopen en besteden daarom ook veel aandacht aan het proces om tot een goede pensioenregeling te komen.