Sigma Personeelsdiensten

Ik werk voor een brede dwarsdoorsnede van het mkb: de ene dag is het ‘de bakker om de hoek’, de volgende een transportbedrijf

Liesbeth Mijnsbergen

Jurist Arbeidsrecht/Sociaal Verzekeringsrecht

Bij Sigma hoor je bij het team. We hebben 5 vestigingen in Zuidwest-Nederland en zitten daarmee dicht bij onze klanten. Dat vinden wij belangrijk. Op onze kantoren kennen we elkaar persoonlijk. We zijn samen trots op de zaak. Graag stellen we je onze collega Liesbeth Mijnsbergen aan je voor.

Naam: Liesbeth Mijnsbergen
Functie: Jurist Arbeidsrecht/Sociaal Verzekeringsrecht

Wat doe je als jurist bij Sigma Personeelsdiensten?
Als jurist Arbeidsrecht/Sociaal Verzekeringsrecht adviseer ik onder andere werkgevers, die afscheid willen nemen van een werknemer. Dat kan om verschillende redenen, bijvoorbeeld vanwege iemands functioneren, maar ook na een ziekteperiode van twee jaar of om bedrijfseconomische redenen. Daarnaast begeleid ik werkgevers bij de wettelijke verplichtingen die zij hebben bij een zieke werknemer. Ook adviseer ik werkgevers bij zaken die spelen rondom de cao of arbeidsvoorwaarden in relatie tot hun werknemers.

Een vrij solistische functie dus?
Dat lijkt misschien zo, maar is het natuurlijk niet. Het klopt dat ik heel zelfstandig mijn functie uitoefen, maar vanzelfsprekend onderhoud ik nauwe contacten met mijn collega’s. Neem de loonadviseurs; zij moeten goed weten welke afspraken ik maak met de werkgever en de vertrekkende werknemer of welke cao of arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn.

Voor welke werkgevers werk je?
Ik werk voor een brede dwarsdoorsnede van het mkb. Dat maakt het werk voor mij zo interessant. De ene dag is het ‘de bakker om de hoek’, de volgende dag een transportbedrijf of een horecaonderneming.

Spreek je altijd bij die werkgevers af?
Veel van mijn werk is bureauwerk. Vaak komen werkgevers naar mij toe. De zaken die wij bespreken, vergen een zekere mate van vertrouwelijkheid. Ik merk dat werkgevers meer ontspannen en vrij uit praten, als we dit niet op hun eigen werkvloer doen.

Op welke manier lever je meerwaarde?
Vergeleken met de advocatuur zie ik twee sterke punten, namelijk onze tarieven en onze praktische kijk op zaken. Anders dan veel advocaten procedeer ik bijvoorbeeld zo weinig mogelijk. Mijn insteek is steeds: wat is de beste, snelste en meest voordelige manier om een probleem op te lossen. Dat betekent voor werkgevers dat zij kunnen vertrouwen op een heel praktisch advies, uiteraard passend binnen alle wettelijke kaders.

Hoe houd je je kennis up to date?
Ik ben aangesloten bij NEVOA, een landelijke beroepsorganisatie voor (bedrijfs)juridisch adviseurs  en bij de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Zeeland. Daarnaast houd ik mijn kennis op peil door middel van jaarlijkse bijscholingen en permanente educatie.

Van welke werkdagen word je blij?
Als ik een probleem voor een werkgever heb opgelost! Bijvoorbeeld als ik een overeenkomst heb kunnen sluiten met de juridisch adviseur van een werknemer en een vaststellingsovereenkomst kan worden opgesteld.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over het werken bij Sigma? Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaardenonze sollicitatieprocedure en jouw loopbaanmogelijkheden.

Ontdek alles over jouw nieuwe baan.
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Ontdek alles over jouw nieuwe baan