Sigma Personeelsdiensten

Bij Sigma kun je zijn wie je bent. Sterker nog, dat verwachten we van je. Met die gedachte gaan we een sollicitatieprocedure in. We willen graag bekijken of jij en Sigma bij elkaar passen, nu en in de nabije toekomst. Om die reden willen we je beter leren kennen. We horen graag wie je bent, wat je drijfveren zijn en je ambities. Op onze beurt vertellen wij jou natuurlijk ook over die van ons. Wij maken graag duidelijk welke stappen wij doorlopen, zodra je bij ons solliciteert.

1. Jouw sollicitatie bij Sigma

Heb je een vacature gezien waarin je interesse hebt of wil je een open sollicitatie sturen? Solliciteren bij Sigma is heel eenvoudig. Je vult daarvoor het sollicitatieformulier in dat je bij de vacature aantreft. Daarbij kun je ook je motivatie schrijven en je cv uploaden. Voor open sollicitaties is er een algemeen sollicitatieformulier beschikbaar. We bespreken je sollicitatie met de desbetreffende leidinggevende en laten je zo spoedig mogelijk weten of we willen kennismaken. Heb je vooraf nog vragen? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden ze graag.

2. Kennismakingsgesprek

Bij een positieve beoordeling van je sollicitatie, maken we graag kennis met je. Voordat het gesprek plaatsvindt, wordt er een persoonlijk account voor je aangemaakt in onze kandidatenportal. In de kandidatenportal vind je de details rond het kennismakingsgesprek terug. Ook informatie over alle vervolgstappen is in de portal terug te vinden.  Jij ontmoet tijdens het kennismakingsgesprek twee collega’s uit de lijn. Dit kunnen leidinggevenden zijn, maar ook een medewerker of een directeur.  We leren je graag beter kennen en vertellen je ook meteen meer over Sigma. Je kunt alles vragen. We geven je overal een eerlijk antwoord op. Zo zijn we.

Sollicitatieprocedure Sigma

3. Persoonlijke Profiel Analyse en vervolggesprek

Als we na het kennismakingsgesprek het idee hebben dat we een professionele klik hebben, neemt een collega van de afdeling HR contact met je op. Heb jij nog steeds interesse, dan vragen we je een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) in te vullen. De uitkomsten hiervan vormen de basis voor het vervolggesprek. Dit voer je met een HR-adviseur en een leidinggevende of bestuurslid. Uiteraard is dit afhankelijk van de rol die je mogelijk bij ons komt vervullen. In het vervolggesprek gaan we dieper in op je wensen, ambities en competenties.

4. Contractvoorstel

Ben je na de tweede ontmoeting nog net zo enthousiast en is dat gevoel wederzijds? Dan doen we je graag een aanbod om bij ons te komen werken. Ga je akkoord met ons arbeidsvoorwaardelijke voorstel? Dan heten we je van harte welkom als nieuwe collega!

5. Een goede start!

We vinden het belangrijk dat je een goede start kunt maken. Daarom bieden we iedere nieuwe collega een programma aan waardoor jouw start bij Sigma zo soepel mogelijk verloopt. We vertellen veel meer over Sigma, je ontmoet je directe collega’s en leidinggevenden en we laten je meteen weten bij wie je kunt aankloppen met vragen. Belangrijke kernwaarden in onze dienstverlening zijn toegankelijk, persoonlijk, professioneel en vooruitstrevend. Dit is de manier waarop we met onze klanten omgaan, maar ook met elkaar. Welkom aan boord bij Sigma!

Dit is de sollicitatieprocedure van Sigma in een notendop. Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over het werken bij Sigma? Lees hier meer over onze cultuurjouw loopbaanmogelijkheden, onze arbeidsvoorwaarden en onze collega’s.