Sigma Personeelsdiensten

Gülcan Veldhoven

Bij Sigma hoor je bij het team. We hebben 5 vestigingen in Zuidwest-Nederland en zitten daarmee dicht bij onze klanten. Dat vinden wij belangrijk. Op onze kantoren kennen we elkaar persoonlijk. We zijn samen trots op de zaak. Graag stellen we je onze collega Gülcan Veldhoven aan je voor.

Wie: Gülcan Veldhoven
Functie: Consultant Sigma Online bij Sigma Personeelsdiensten in Rotterdam

Wat doe je eigenlijk als Consultant Sigma Online?
Wij nemen op het gebied van salarissen een flink deel van het werk van onze klanten over. Hoeveel? Dat is maatwerk. Sommige klanten geven maandelijks alle mutaties door en die verwerken wij in de salarissen. Anderen doen vrijwel alles zelf en vragen ons de salarisstroken te controleren. We kijken onder andere of de belastingtarieven goed zijn toegepast, de pensioenpremies goed zijn berekend en of de juiste cao-lonen zijn toegepast. Maar we controleren ook arbeidsovereenkomsten of stellen ze op en we doen desgewenst meldingen bij een pensioenfonds of verzekeraar.

Je spreekt over klanten. Ken je die ook?
Steeds meer! Met een flink aantal klanten heb ik sowieso maandelijks contact via e-mail of telefoon. Maar ik ga ook steeds vaker met de loonadviseur mee naar afspraken bij klanten. Je ontmoet klanten dan persoonlijk en krijgt een beeld bij het werk dat zij doen. Dat is leuk, want onze klanten zijn actief in vrijwel alle sectoren.

Hoe word je Consultant Sigma Online?
Ik heb Pabo gedaan en heb daarna in een winkel gewerkt. Ik besloot de opleiding medewerker administratiekantoor te doen en ontdekte zo dat ik het vak leuk vind. Ik ben toen bij een salarisadministratiekantoor gaan werken. Toen ik de vacature bij Sigma zag, heb ik gesolliciteerd.

Wat maakt Sigma voor jou een prettige werkgever?
Ik krijg veel kansen om mezelf te ontwikkelen. Leuk is ook dat je nadrukkelijk bij de organisatie wordt betrokken. Toen ik hier startte was ik al gecertificeerd voor het salarissoftwarepakket Nmbrs en ik heb affiniteit met ICT. Om die reden werd ik gevraagd deel te nemen aan de Nmbrs werkgroep. Vanuit die werkgroep zoeken we naar antwoorden op ICT-technische vragen en verzorgen we trainingen.

Klinkt goed! Biedt Sigma je nog meer?
Zeker! Ik ben gestart met een personal development traject waarbij je leert over je eigen manier van communiceren en samenwerken. Heel interessant, ik kom soms echt mezelf tegen. Daarnaast krijgen we veel trainingen om up-to-date te blijven wat betreft wetgeving en cao’s. Soms zijn er lunchbijeenkomsten. Dan worden we in een half uur bijgepraat over één onderwerp zoals de auto van de zaak of de pensioenregeling in eigen beheer.

Hoe zijn je collega’s?
De werksfeer is heel prettig en informeel. We hebben onze deuren altijd open. Je stapt dus makkelijk bij iemand binnen als je een vraag hebt. Iedereen is bereid zijn of haar kennis te delen en we proberen elkaar zoveel mogelijk te ondersteunen. Natuurlijk is er ook af en toe tijd voor een praatje. Toevallig kreeg ik laatst ook een uitnodiging voor de Sigma-dag. Dat is een dag waarop we met alle collega’s samenkomen en ’s avonds lekker gaan eten.

Had je laatst niet zelf een nieuwe collega geënthousiasmeerd?
Klopt! Erg leuk dat ik daarvoor een bonus kreeg! Maar het laat ook zien dat je allemaal invloed hebt en kunt meedenken over wat goed is voor Sigma.

Tot slot, wat vind je van de werk-privé balans?
Ik werk 36 uur en heb afwisselend weken van vijf en vier werkdagen. Er wordt niet verwacht dat je steeds overwerkt. Sterker, als ik aangeef dat ik op mijn vrije dag bereikbaar ben, zeggen de collega’s steeds dat ze niet zullen bellen omdat ik vrij ben.

Ontdek alles over jouw nieuwe baan.
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Ontdek alles over jouw nieuwe baan