Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Kompak: “Met één druk op de knop heb ik inzicht in onze belangrijkste KPI’s”

“Wat goed is, heb ik meegenomen.” Het verhaal van Paul Retera, CFO bij Kompak Nederland, is overtuigend. Zijn eerdere ervaringen met Sigma Personeelsdiensten zijn zo prettig, dat hij de samenwerking graag voortzet in zijn nieuwe functie. “Waarom? Toen ik startte, waren hier allemaal IT-eilandjes. Niets ‘praatte’ met elkaar, terwijl ik juist alles met alles wilde laten communiceren. Sigma Personeelsdiensten heeft de administratieve processen zo ingericht, dat ik met één druk op de knop inzicht heb in onze belangrijkste KPI’s.”

Kompak Nederland in Etten-Leur is een co-maker en co-packer van poeders en vloeistoffen. Het bedrijf met 140 medewerkers mengt en verpakt producten voor A-merken in home en personal care. Paul is als CFO verantwoordelijk voor de financiën, HR en de IT-processen. Zeker bij dat laatste kon hij de hulp van Sigma Personeelsdiensten goed gebruiken. Commercieel manager Joris Maljaars kan zich het telefoontje van Paul daarover nog herinneren. “Hij legde de salaris- en personeelsadministratie graag bij ons neer. Evenals de zorg voor een goede pensioenregeling en het onderhoud daarvan.”

Data relevant en inzichtelijk

Joris vertelt dat Sigma een koppeling heeft gemaakt met Dyflexis, het planning- en urenregistratiesysteem waarmee Kompak werkt. “Alle variabelen, zoals overuren, ploegenuren en ziekte-uren, worden op die manier automatisch verwerkt in de salarisadministratie. Mooi is daarnaast dat de HR-medewerkers de verschillende HR-functionaliteiten in Nmbrs gebruiken. En natuurlijk Hubbae, waarmee de onboarding van nieuwe medewerkers snel en makkelijk wordt geregeld. Doordat wij vervolgens de gewenste managementrapportages op maat inrichten, maken we de beschikbare data relevant en inzichtelijk voor Paul.”

Sneller, beter en eenduidiger

Paul is enthousiast, omdat hij weet dat deze werkwijze zijn HR-collega’s enorm ontlast. “Het maakt het leven makkelijker.” Het voordeel voor hem zelf zit in de koppeling van alle informatie in de verschillende managementrapportages. Deze geven hem maandelijks direct inzicht in HR-gerelateerde zaken, fte’s en loonkosten. “In plaats van deze rapportages handmatig te maken, hebben we ze nu met één druk op de knop. Het spreekt voor zich dat dit sneller, beter en eenduidiger is. Natuurlijk kost het tijd en moeite om dit goed in te richten, maar als het eenmaal staat, pluk je daar dagelijks de vruchten van.” De verschillende rapportages bespreekt Paul maandelijks met het middenkader en de directie. “Logisch, we hebben op deze manier een goed beeld van de dynamiek binnen ons bedrijf en weten wat goed gaat, wat minder goed gaat – we spreken zelf van tops en flops – en welke acties vereist zijn.”

Rapportages CSRD

Joris is al even enthousiast over de samenwerking met Kompak, en Paul in het bijzonder. “Hij is positief-kritisch en houdt ons scherp. Zo zijn we nu in gesprek over rapportages over de impact van de bedrijfsvoering op mens en klimaat. Paul beaamt dit. Hoewel Kompak hier vooralsnog niet toe verplicht is, wil hij daarop wel alvast voorsorteren. “De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een richtlijn waarin staat dat steeds meer bedrijven verplicht worden hierover te rapporteren. Ook die informatie willen we zo gestructureerd mogelijk uit de salarisadministratie halen, zodat we ook daar zelf geen werk aan hebben.”

Onze samenwerking met Kompak is een mooi voorbeeld van de meerwaarde van Sigma. We bieden namelijk veel meer dan alleen een salarisstrook. Heb je zelf een salarisprofessional in dienst? Dan is Zelf Doen de dienstverlening die bij jou past. Op onze pagina over salarisadministratie lees je hoe Sigma jou kan helpen.

naar inspiratie overzicht