Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

‘Door onze jaar­gesprekken gaan onder­nemers sterker de toekomst in’

COVRA: “Met Sigma zijn we verzekerd van actuele kennis en kunde”

Sigma bestaat dit jaar 15 jaar. Een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen jaren, maar ook vooruit te kijken naar de toekomst. Dit doen we ook met onze klanten, in de vorm van jaargesprekken. Rob Commandeur: “Een jaargesprek is een prima hulpmiddel om vooruit te kijken op het gebied van personeel, salarisadministratie en pensioen. We hebben namelijk zoveel data tot onze beschikking, dat het interessant is om die met de klant nader tegen het licht te houden. Wat ging goed, wat kan beter en welke kansen liggen er? Vergelijk het met het bespreken van de jaarrekening met de accountant, met een blik op de toekomst. Een groot voordeel van Sigma is dat we voor elk aandachtspunt de juiste specialist in huis hebben.”

Rob Commandeur, Manager HR-advies & Arbeidsrecht bij Sigma Personeelsdiensten, geeft enkele voorbeelden van hoe data gebruikt wordt. Rob: “We kijken op basis van de personeelsdata of er bijvoorbeeld onbenutte subsidiemogelijkheden zijn. Soms constateren we ook dat er onnodig veel tijdelijke contracten zijn. Als je als werkgever toch weet dat je verder wilt met iemand, kan het interessant zijn om eerder een contract voor onbepaalde duur aan te bieden. Dit vanwege de lage WW-premie die dan geldt. Nog een voorbeeld? Denk aan het optimaal benutten van de WKR of het beter belonen van medewerkers op een fiscaalvriendelijke manier.” Rob legt uit dat deze jaargesprekken uitgebreid kunnen worden met een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Ook een salaris benchmark is mogelijk. Zo krijg je als werkgever een zo volledig mogelijk beeld van waar de kansen liggen op het gebied van personeel.

Vooruitstrevende dienstverlening

Wie het vakgebied van Sigma Personeelsdiensten bekijkt, kan niet anders dan concluderen dat de bureaucratie in Nederland sterk toeneemt. Rob: “Om alles voor je medewerkers optimaal te regelen, moet je als ondernemer haast zelf een geschoolde HR-adviseur, loonadviseur en arbeidsrecht jurist zijn. We begrijpen dat dat niet mogelijk is. Om die reden nemen wij dit voor ondernemers zoveel mogelijk uit handen. Dat doen we op een vooruitstrevende manier. Niet voor niets is dat één van onze kernwaarden.” Hij wijst in dit verband bijvoorbeeld op de ontwikkeling van de jaargesprekken, de softwaretool Hubbae en op S-HOP. “Dat laatste staat voor Sigma HR Office Partner”, legt Rob uit. “Onder die naam nemen we de HR-administratie en procesbewaking over voor onze klanten. Dat is met name interessant voor kleine tot middelgrote mkb-ondernemers. Een HR-medewerker in dienst nemen is voor deze bedrijven vaak lastig. Bovendien, met één medewerker op dat vakgebied blijven ze kwetsbaar. Wij nemen alle HR-gerelateerde zaken in dat geval graag over.”

Alles in huis

Rob benadrukt dat Sigma Personeelsdiensten, door de complexe wet- en regelgeving en de krappe arbeidsmarkt, voor veel ondernemers het verschil maakt. “We zijn uniek in de manier waarop we lonen, HR, arbeidsrecht en pensioenen onder één dak samenbrengen. Dat is full-service op het hele brede terrein van personeel en organisatie. Hapert er ergens iets of kan het beter? Dan hebben wij alles in huis om daar direct mee aan de slag te gaan.”

Ook behoefte aan een jaargesprek? Plan gerust een afspraak met ons in. 

naar inspiratie overzicht
Betrokken en tevreden werknemers: hoe doe je dat?
Betrokken en tevreden werknemers: hoe doe je dat?