Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Waarom zou ik een medewerkers­tevredenheidsonderzoek uitvoeren?

Waarom zou ik een medewerkers­tevredenheidsonderzoek uitvoeren

Heb je ooit gedacht aan het inzetten van een medewerkers­tevredenheids­onderzoek? Nee? Dan is het hoog tijd om daar eens over na te denken. Waarom? Omdat het super waardevol kan zijn voor jou, je team en je hele bedrijf. Hier zijn vijf redenen waarom zo’n onderzoek een game changer kan zijn.

1. Inzicht in het welzijn van je medewerkers

Het uitvoeren van een tevredenheids­onderzoek geeft je een duidelijk beeld van hoe jouw medewerkers zich voelen op de werkvloer. Zitten ze goed in hun vel? Voelen ze zich gewaardeerd? Of is er iets dat hen dwarszit? Door dit te achterhalen, kun je gericht actie ondernemen om hun werkervaring te verbeteren. Een blije medewerker is namelijk een productieve medewerker!

2. Verhoogde betrokkenheid

Als je medewerkers zien dat je hun mening belangrijk vindt en dat je daadwerkelijk iets doet met hun feedback, voelen ze zich meer betrokken bij de organisatie. Ze zijn gemotiveerder om hun best te doen en zijn eerder geneigd om met goede ideeën te komen. Betrokken medewerkers zijn de drijvende kracht achter innovatie en groei.

3. Verbeterde werkcultuur

Door regelmatig de sfeer binnen je organisatie te meten, ben je in staat om eventuele problemen vroegtijdig te signaleren en aan te pakken. Dit helpt om een positieve en inclusieve werkcultuur te creëren. Een goede werkcultuur trekt niet alleen talent aan, maar zorgt ook voor behoud van huidige medewerkers.

4. Lager verloop van medewerkers

Eén van de grootste voordelen van het begrijpen van de tevredenheid van je medewerkers is dat je kunt werken aan het verminderen van personeelsverloop. Het aannemen en inwerken van nieuwe medewerkers kost de nodige energie, tijd, geld en verloop van kennis. Door te luisteren naar de behoeften van je huidige medewerkers en deze aan te pakken, verklein je de kans dat ze vertrekken.

5. Betere bedrijfsprestaties

Uiteindelijk draait het allemaal om de prestaties van het bedrijf. Gelukkige en betrokken medewerkers leveren beter werk, zijn minder vaak ziek en dragen bij aan een positieve werksfeer. Dit leidt direct tot betere resultaten voor je organisatie, zoals hogere klanttevredenheid, meer innovatie en een sterkere marktpositie.

Kortom, een medewerkerstevredenheids­onderzoek is een krachtig hulpmiddel om je bedrijf te laten groeien en bloeien. Dus, waar wacht je nog op? Tijd om je medewerkers aan het woord te laten en te ontdekken hoe je jouw werkplek nog beter kunt maken!

Medewerkers­tevredenheids­onderzoek: onze aanpak

Sigma Personeelsdiensten biedt jou als werkgever een (periodiek) MTO aan. Dit blijft niet enkel bij het uitzetten van vragen en verzamelen van antwoorden. We helpen je ook verder met de introductie en uitvoering van de actiepunten die het onderzoek opleveren. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op met Rob Commandeur voor meer informatie.

naar inspiratie overzicht
Betrokken en tevreden werknemers: hoe doe je dat?
Betrokken en tevreden werknemers: hoe doe je dat?