Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

4 voordelen van een online salarisadministratie

voordelen van een online salarisadministratie

Als werkgever ben je verplicht een salarisadministratie bij te houden. Hier komt veel bij kijken. Om die reden is het uitbesteden ervan slim. Sigma Personeelsdiensten werkt hiervoor met Sigma Online. Met Sigma Online werken we eenvoudig online samen aan jouw salaris- én personeelsadministratie. Met één inlogcode heb je 24 uur per dag toegang tot alle salaris- en personeelsgegevens en altijd actueel inzicht in al jouw gegevens en rapportages. Maar er zijn nog meer voordelen. Enkele daarvan deel ik graag met je.

1) Alles op één plek

Met Sigma Online verlopen de belangrijkste administratieve processen voor jouw salarisadministratie eenvoudig online. Met Sigma HRM-Online is het mogelijk om deze online salarisomgeving uit te breiden met tal van HR-functionaliteiten. Zo heb je een geïntegreerde online oplossing met diverse mogelijkheden zoals een digitaal personeelsdossier, het online aanvragen en goedkeuren van verlof, actuele managementrapportages, het beheer van verstrekkingen en opleidingen en automatische signaleringen. Door alles op het gebied van jouw medewerkers op één plaats samen te brengen, blijf je volledig ‘in control’.

2) Online samenwerken

Met het online delen van gegevens worden processen transparant. Het samenspel in de salarisverwerking tussen jou en Sigma Personeelsdiensten wordt duidelijk. De communicatie verloopt open en dat is prettig. Mutaties zijn direct zichtbaar en je bent volledig op hoogte van elke stap. Daarnaast heb je altijd en overal toegang tot je gegevens en documenten. Ook medewerkers profiteren van deze online omgeving en hebben een rol. Zij kunnen namelijk actief meekijken via het medewerker-portaal, met daarin de loonstroken en jaaropgaven. Aanvragen voor verlof, vergoedingen of ziekmeldingen kunnen zij zelf online doorgeven en controleren. Ook leidinggevenden kunnen betrokken worden in het proces, bijvoorbeeld om verlofaanvragen te beoordelen. Zo ontstaat een dynamische omgeving waarin iedereen transparant samenwerkt aan de juiste salaris- én personeelsadministratie.

3) Maken van de juiste koppelingen

Sigma Online is koploper in het maken van koppelingen die het ondernemen nóg eenvoudiger maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een koppeling te maken tussen de salarisadministratie en jouw financiële software. Zo nemen we je écht werk uit handen. Dit is slechts een voorbeeld, want er is zoveel meer mogelijk. Werk je bijvoorbeeld met een tijdsregistratiesysteem of planningstool? Dan kunnen we door middel van een koppeling deze gegevens bijvoorbeeld uploaden en verwerken in de salarisadministratie. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om personeelsmutaties direct te melden bij de verzuimverzekering of een ziekmelding automatisch door te geven aan de arbodienst. En met Hubbae bieden we je een fantastische tool voor de registratie van nieuwe medewerkers.

4) Veilig en betrouwbaar

Met een online salarisadministratie ben je verzekerd van een hoge graad van stabiliteit en continuïteit. Je kunt erop vertrouwen dat alle gegevens op een veilige, afgeschermde plaats staan, volledig in lijn met alle eisen op het gebied van internet-veiligheid en AVG. Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld dat software draaide op een lokale server. Updates waren vaak kostbaar en er was altijd het risico op gegevensverlies als gevolg van een crash. Bij een online administratie zijn je gegevens beschermd en worden updates in de software snel en (meestal) kosteloos doorgevoerd.

Online salarisadministratie op maat

Vier voordelen, op zijn minst. Het benoemen ervan is één, het bewijzen is twee. Graag komen mijn collega’s en ik bij je langs om je met een demo te overtuigen hoe efficiënt Sigma Online is. Wij adviseren je proactief rondom het hele proces van beheer, onderhoud en implementatie van Sigma Online binnen jouw organisatie. We brengen alle administratieve processen in kaart en dragen zorg voor de volledige inrichting van het pakket. Uiteindelijk is dat wat we bij Sigma nastreven: een passende oplossing bieden voor jouw salaris- en personeelsadministratie. Het uitgangspunt is maatwerk. Met andere woorden: waaraan heb jij behoefte?

Meer dan een salarisstrook

Bij Sigma is je salarisadministratie in goede handen. Natuurlijk wordt de loonverwerking tot in de puntjes geregeld, maar we ondersteunen je ook bij het zo efficiënt mogelijk inrichten van alle zaken op het gebied van salaris- en personeelsadministratie. Daarbij combineren we de voordelen van digitalisering met de kracht van persoonlijk advies. We zijn persoonlijk betrokken en altijd dichtbij. Zo maken we écht het verschil.
Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw onderneming? Lees meer over onze salarisadministratie dienstverlening of vraag direct een vrijblijvende demo aan!
online salarisadministratie
naar inspiratie overzicht