Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Kies voor gemak: koppel de verzuim­verzekering aan de salaris­administratie

koppel de verzuimverzekering aan de salarisadministratie

Het is typerend aan ondernemers dat ze zaken snel en efficiënt willen regelen. Geen enkele ondernemer zit te wachten op administratieve rompslomp. Ook naar hun verzuimverzekering en eventuele WIA-verzekering willen ze zo weinig mogelijk omkijken hebben. Door het koppelen van de verzuimverzekering aan de salarisadministratie worden naverrekeningen overbodig en is het handmatig invoeren van gegevens voorgoed verleden tijd. Dat dat wel zo makkelijk is, blijkt uit de 6 voordelen van deze koppeling.

De salarisadministratie is door de maandelijkse salarisbetalingen eigenlijk altijd up-to-date. Met een salariskoppeling wordt jouw salarispakket gekoppeld aan de administratie van de verzekeraar. Zo kunnen zij de gegevens uit jouw salarispakket eenvoudig overnemen in hun administratie. Denk bijvoorbeeld aan NAW-gegevens van medewerkers, in- en uitdiensttredingen en actuele salarisgegevens. Dit zorgt ervoor dat de gegevens in de administratie van de verzekeraar altijd overeenkomen met de gegevens uit jouw salarisadministratie. Zonder dat jij daar omkijken naar hebt!

De 6 voordelen van een slimme salariskoppeling

1. Gemak
Wie geen salariskoppeling heeft, moet periodiek alle medewerkersgegevens handmatig invoeren in de administratie van de verzuimverzekeraar. Dit kost tijd, dus geld en is foutgevoelig. Door de koppeling tussen jouw salarisadministratie en de verzekeringsadministratie is dit niet meer nodig. De verzekeraar haalt één keer per maand de gegevens op vanuit jouw salarispakket en verwerkt die in zijn administratiesysteem. Wel zo makkelijk.

2. Zéker verzekerd
Met de salariskoppeling zijn alle medewerkers die voor de verzekering in aanmerking komen, automatisch meeverzekerd. Bij een ziekmelding is er dus geen onduidelijkheid meer of een medewerker al dan niet is aangemeld. Door de koppeling zijn alle werknemers altijd goed aangemeld en verzekerd. Kortom, er valt niemand meer tussen wal en schip.

3. Minder fouten
Staan de gegevens goed in het salarispakket? Dan staan ze ook goed in het administratiesysteem van de verzekeraar. Doordat je de mutaties niet meer handmatig moet doorgegeven, is de kans op fouten aanzienlijk kleiner.

4. Minder kosten
Reken maar uit, het maken van een salariskoppeling is een stuk voordeliger dan het keer op keer handmatig invoeren van salarismutaties.

5. Soepele periodieke verrekening
Je hoeft natuurlijk geen gegevens meer aan te leveren voor de periodieke verrekening van de premie. Deze verrekening gebeurt automatisch; het aanleveren van aanvullende gegevens is niet meer nodig. Premies kunnen daardoor vaker worden gecorrigeerd, wat de kans op grote bijbetalingen verkleint.

6. Geen administratieve rompslomp
Bij een eventuele uitkering zit niemand te wachten op administratieve rompslomp. Daarom zijn koppelingen met een salarisadministratie zo belangrijk. Zodra je een beroep doet op de verzekering, kan de verzekeraar dit snel afhandelen.

Meer weten?

Door de verzuimverzekering aan de salarisadministratie te koppelen, nemen we ondernemers administratief werk uit handen en bieden we zekerheid en gemak. Benieuwd hoe jouw organisatie kan profiteren van een slimme koppeling met de salarisadministratie? Neem dan contact met ons op.

naar inspiratie overzicht
Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek welke verzuimverzekering het beste past bij jouw bedrijf.
Verzuimverzekering vergelijken?
Ontdek welke verzuimverzekering het beste bij je past.
Onafhankelijke vergelijking
Betrokken en tevreden werknemers: hoe doe je dat?
Betrokken en tevreden werknemers: hoe doe je dat?