Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

corporate benefits Nederland: “Het advies is er altijd heel snel”

Bij ondernemen in Nederland heb je te maken met andere wet- en regelgeving dan in België. Toen corporate benefits Benelux wilde uitbreiden naar Nederland, kwamen daar dan ook een aantal fiscale uitdagingen bij kijken. Het geven van personeelskorting bijvoorbeeld; levert dat fiscale problemen op?

Via het gepersonaliseerde Benefits at Work-voordelenplatform van corporate benefits profiteren werknemers van honderden exclusieve en onbelaste personeelskortingen bij (inter)nationale retailers. Het concept slaat aan: in een paar jaar tijd hebben al meer dan 350 (grote) Nederlandse werkgevers zich kosteloos aangesloten.

Loonbelasting

Bij de uitbreiding van België naar Nederland liep het bedrijf tegen een aantal fiscale vragen aan. “De belastingwetgeving is in België nu eenmaal anders dan in Nederland”, vertelt belastingadviseur Joanita de Pagter. “Een belangrijke vraag was bijvoorbeeld hoe de belastingdienst aankijkt tegen het bieden van korting aan werknemers. Is hierbij sprake van verkapt loon? Ik heb uitgezocht dat dit niet zo is. Er is geen sprake van loonvoordeel en daarom is de werkkostenregeling (WKR) niet van toepassing.”

De Nederlandse tak is inmiddels zo gegroeid dat ook de rechtsvorm is aangepast, vertelt Len Goossens, Managing Director van corporate benefits Benelux. “Samen met Joanita hebben we bekeken hoe we het beste kunnen opstarten. Aanvankelijk kozen we voor een vaste inrichting in Eindhoven. Naarmate de Nederlandse tak groeide, werd het interessanter om te kiezen voor een besloten vennootschap. Dat hebben we begin dit jaar geregeld.”

Passend salaris

Werkgevers vragen zich regelmatig af wat een passend loon is. Ook Len liet zich hierover door Joanita adviseren. “Ik heb uitgezocht hoe we de Nederlandse werknemers zo kunnen belonen dat ze netto evenveel verdienen als hun Belgische collega’s. Ik vond dat zelf een superleuke ‘puzzel’, want de wet- en regelgeving is in beide landen heel anders. Zo hebben we ook de pensioenregelingen bekeken en enkele vraagstukken op het gebied van btw.”

Specialistische kennis

Len is erg tevreden met de snelle acties vanuit Joanita. “Of het nu gaat over belastingzaken, boekhoudkundige kwesties of vragen op het gebied van personeel, ik kan altijd bij haar terecht. En als het nodig is, speelt zij de vraag door naar één van haar collega’s. Zij is wat mij betreft de ideale contactpersoon.” Joanita knikt. “Vanuit de expertise van Sigma hebben we bijna altijd antwoord op een vraag. Zo niet, dan kunnen we terecht bij onze partner Schipper Accountants. We sparren regelmatig over lopende zaken en hebben daarbij oog voor het digitaliseren van de administratie of bepaalde processen. Het valt me daarbij op dat Len het goed wil regelen voor zijn medewerkers. Mooi dat wij mee mogen zoeken naar een win-winsituatie voor alle partijen!

Ook samenwerken met Sigma?

De steeds wisselende wet- en regelgeving vergt steeds meer van jou als werkgever, of je nu een kleine of (middel) grote organisatie leidt. Wie dat allemaal zelf wil doen, heeft daar bijna een dagtaak aan. En dan nog is het ingewikkeld en nauwelijks bij te houden. Om die reden staan wij tal van werkgevers bij met professioneel advies, onder ander op het gebied van loonbelasting, beloningen, pensioen en inkomen. Benieuwd wat we voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

naar inspiratie overzicht