Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Webinar: Hoe krijg je als werkgever meer grip op langdurige arbeids­ongeschiktheid?

Het gemiddelde ziekteverzuimpercentage in Nederland ligt rond de 5.4 procent. Een aanzienlijk deel van dit verzuim wordt veroorzaakt door psychische klachten, waaronder stress en burn-out. Naast de lichamelijk en emotionele impact, heeft verzuim ook zakelijke gevolgen. Soms lopen de kosten van een zieke werknemer op tot wel 400 euro per dag. Daarnaast merken we dat arbodiensten vaak erg reactief zijn in het bijstaan van organisaties, wat maakt dat verzuimdossiers regelmatig vastlopen. Wat zijn de verplichtingen van werkgever en werknemer en wat kan je doen om meer grip te krijgen op langdurige arbeids­ongeschiktheid?

De impact van een zieke werknemer op je bedrijf. Hoe ga je hier als ondernemer mee om?

Rob Commandeur (manager HR advies en Arbeidsrecht) en Jean Pierre Hubregsen (adviseur arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht) vertellen in dit webinar hoe je als ondernemer of leidinggevende meer grip op langdurige arbeidsongeschiktheid krijgt en wat je strategische opties zijn. Veel werkgevers zijn zich namelijk onvoldoende bewust van de regels en mogelijkheden rondom ziekteverzuim. Ze worstelen met allerlei spanningsvelden die bij (langdurige) ziekte aan de orde komen.

Onderwerpen:

  • Wat zijn je verplichtingen als werkgever?
  • Wat kan je doen om meer grip te krijgen op langdurige arbeidsongeschiktheid?
  • Hoe ga je om met spanningsvelden die bij (langdurige) ziekte aan de orde komen?

Je hebt als ondernemer meer invloed op het ziekteverzuim dan je denkt. In dit webinar hoor je waar je aan kunt denken. Bekijk het webinar terug via onderstaande knop.

Bekijk het webinar
naar inspiratie overzicht