Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Webinar: Hoe krijg je als werkgever meer grip op langdurige arbeids­ongeschiktheid? | 31 mei

Het gemiddelde ziekteverzuimpercentage in Nederland ligt rond de 5.4 procent. Een aanzienlijk deel van dit verzuim wordt veroorzaakt door psychische klachten, waaronder stress en burn-out. Naast de lichamelijk en emotionele impact, heeft verzuim ook zakelijke gevolgen. Soms lopen de kosten van een zieke werknemer op tot wel 400 euro per dag. Daarnaast merken we dat arbodiensten vaak erg reactief zijn in het bijstaan van organisaties, wat maakt dat verzuimdossiers regelmatig vastlopen. Wat zijn de verplichtingen van werkgever en werknemer en wat kan je doen om meer grip te krijgen op langdurige arbeids­ongeschiktheid?

De impact van een zieke werknemer op je bedrijf. Hoe ga je hier als ondernemer mee om?

In ons gratis webinar op dinsdag 31 mei 2022 vertellen Rob Commandeur en Jean Pierre Hubregsen hoe je als ondernemer of leidinggevende meer grip krijgt langdurige arbeidsongeschiktheid en wat je strategische opties zijn. Veel werkgevers zijn zich namelijk onvoldoende bewust van de regels en mogelijkheden rondom ziekteverzuim. Ze worstelen met allerlei spanningsvelden die bij (langdurige) ziekte aan de orde komen.

Onderwerpen:

  • Wat zijn je verplichtingen als werkgever?
  • Wat kan je doen om meer grip te krijgen op langdurige arbeidsongeschiktheid?
  • Hoe ga je om met spanningsvelden die bij (langdurige) ziekte aan de orde komen?

Je hebt als ondernemer meer invloed op het ziekteverzuim dan je denkt. In de webinar vertellen wij je waar je aan moet denken. Meld je aan via onderstaande knop.

Praktische info:

  • Datum:  31 mei 2022
  • Duur: ± 1 uur
  • Start: 10.00 uur
  • Sprekers: Rob Commandeur (manager HR advies en Arbeidsrecht) en Jean Pierre Hubregsen (adviseur arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht)

Ben je op dit tijdstip verhindert? Meld je dan alsnog aan. Je ontvangt na afloop een link om het webinar terug te kijken.

naar inspiratie overzicht