Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Sta als ondernemer stil bij overlijdensrisico’s

Sta als ondernemer stil bij overlijdensrisico’s

Als ondernemer gaat je volle aandacht naar je business. En terecht; ondernemen is kansen zien, risico’s nemen en veel tijd investeren om een mooi bedrijf op en uit te bouwen. Toch is het goed om af en toe eens stil te staan en bijvoorbeeld na te gaan wat je geregeld hebt als je onverhoopt vroegtijdig komt te overlijden. 

Overlijdensrisico’s ondernemers

Voor werknemers is het gebruikelijk dat er een nabestaandenpensioen geregeld is. Bij ondernemers is dit lang niet de standaard en soms ook helemaal niet nodig. Elke ondernemer is immers anders. Een ondernemer kan daarom het beste gebruikmaken van een oplossing op maat om zijn overlijdensrisico af te dekken. Het is dus belangrijk om jouw persoonlijke situatie goed in kaart hebben. Als jij (onverhoopt) komt te overlijden, hoe laat je dan je nabestaanden achter? En hoe zit het met het voortbestaan van je bedrijf?

Breng de overlijdensrisico’s in kaart

Door de volgende vragen te beantwoorden krijg je inzicht in de overlijdensrisico’s voor jouw nabestaanden.

  • Wie laat je achter?
  • Hoeveel (toekomstig) inkomen heeft je partner of gezin nodig en in hoeverre kunnen zij daar zelf in voorzien?
  • Is er vermogen en is dat direct beschikbaar?
  • Heeft het bedrijf een verkoopwaarde en wat is deze waarde als de ondernemer zelf niet meer betrokken is?
  • Neemt een compagnon jouw deel over en hoe is dat geregeld?
  • Als je woning al voor een deel is afgelost, wat kun je dan écht met die aflossing?

Door deze vragen te beantwoorden krijg je inzicht in het nabestaandenrisico voor jouw situatie. Denk er eens over na, heb jij alles goed geregeld? Wij denken graag met je mee en adviseren over hoe je eventuele risico’s het beste kunt afdekken. Zo kan er een overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten om financiële problemen voor je nabestaanden te voorkomen en biedt een compagnonverzekering zekerheid bij de continuïteit van je bedrijf.

Advies nodig?

Onze specialisten adviseren je graag over welke oplossing het beste bij je past. Onze aanpak is altijd persoonlijk en laagdrempelig. Wij helpen je met een afgewogen advies en nemen de eventuele zorg voor de verzekeringen uit handen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. 

naar inspiratie overzicht
Krijg vrijblijvend inzicht in de opties en kosten.
Welke AOV past bij jou? Vergelijk eenvoudig met de AOV-quickscan.
Welke AOV past bij jou? Vergelijk eenvoudig met de AOV-quickscan.
Inzicht in de opties en kosten