Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Waarom vakinhoudelijke ondersteuning bij je HR- en salarisadministratie loont

salarisadministratie

Herken je het? Je eigen salarisadministrateur moet alle zeilen bijzetten om vakinhoudelijk bij te blijven. Wet- en regelgeving veranderen voortdurend. Behalve inlezen in vakliteratuur betekent dit ook dat alle veranderende fiscale regels en nieuwe cao-afspraken doorlopend geactualiseerd moeten worden in de salaris- en HRM-software. Dat vergt niet alleen gedegen kennis van deze nieuwe regels, maar óók kennis van software-applicaties. Een combinatie die vrij uniek is. Sigma Personeelsdiensten biedt deze combinatie van kennis en kunde. Wij bieden de oplossing voor bedrijven die zelf de verloning doen, maar wél behoefte hebben aan vakinhoudelijke ondersteuning.

Veel bedrijven kiezen ervoor om de loonverwerking zelf te doen. Maar ondanks de professionaliteit van een salarisadministrateur ontbreekt het deze bedrijven dan vaak aan ‘goede rugdekking’. Zo leert de ervaring dat salaris- en HRM software overal te koop is, maar een goede inrichting ervan laat vaak te wensen over. Waar de meeste softwareleveranciers niets meer doen dan -inderdaad- software leveren, zet Sigma Personeelsdiensten flink wat stappen extra. Wij ondersteunen je op technisch of softwarematig gebied en delen onze kennis en ervaring bij vakinhoudelijke salaris- en HR vraagstukken. Extra pluspunt? We werken met vaste contactpersonen en persoonlijke contactgegevens in plaats van onpersoonlijke ticketsystemen. Wel zo handig, als je snel even iets wilt vragen.

Digitaliseren op maat van jouw bedrijf

Sigma Personeelsdiensten lévert dus niet alleen het salaris- en HRM-pakket, maar verzorgt ook de complete inrichting ervan, volledig op maat van jouw bedrijf. Dat betekent dat we alle bedrijfsprocessen nagaan en zo optimaal mogelijk digitaal aan elkaar koppelen. Denk daarbij aan koppelingen met je eigen financiële administratie, maar ook aan koppelingen met de (verzuim)verzekeringen, Arbodienst of de pensioenverzekeraar. Ook niet-standaard koppelingen maken we graag. Zo hebben we voor een klant een koppeling met het tijdregistratiepakket ontwikkeld. Dit regelen we met een betrouwbare, vaste partner in softwareontwikkeling. Voor een andere klant maakten we een koppeling met het ERP-systeem, waardoor het uitwisselen van personeelsgegevens volledig digitaal gebeurde. Voordeel? Efficiency en gebruiksgemak! Want door één keer persoonsgegevens in te voeren of te wijzigen, worden deze op tal van plaatsen in je bedrijfssoftware overgenomen.

Meer vakinhoudelijke kennis

Als ondernemer weet je dat er altijd wel iets speelt op het gebied van salarissen, pensioenen en fiscale regels. Een nieuwe cao, andere fiscale regels voor een fiets van de zaak of aanpassingen in de regels voor bijzonder verlof, om maar wat actuele voorbeelden te noemen. Bovendien, aan de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers zitten sowieso tal van haken en ogen. Onze specialisten staan steeds met raad en daad voor je klaar. Waar nodig, kunnen we inhoudelijk adviseren, coachen of jou of je salarisadministrateur desgewenst bijpraten over de meeste actuele en voor jouw bedrijf relevante veranderingen. Natuurlijk staan we ook voor je klaar als daardoor jouw salaris- en HR-software opnieuw moet worden ingericht.

Meer weten?

Benieuwd wat we voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen? Lees meer over onze salarisadministratie dienstverlening of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking en (online) demo!

naar inspiratie overzicht
Vul de gratis quickscan in en krijg inzicht in de optimalisatiekansen.
Zijn jouw HR- en salarisprocessen optimaal ingericht?
Zijn jouw HR- en salarisprocessen optimaal ingericht?
Vul de gratis quickscan in