Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Nieuw in Hubbae: aanbod vaste arbeidsomvang

aanbod vaste arbeidsomvang

De ontwikkeling en verbetering van Hubbae gaat gestaag door. We introduceren hierbij dan ook graag weer een nieuwe functionaliteit: de workflow ‘aanbod vaste arbeidsomvang’. Met deze nieuwe functie wordt het proces van het verplichte aanbod vaste arbeidsomvang aan oproepkrachten volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd.

De ontwikkeling en verbetering van Hubbae gaat gestaag door. We introduceren hierbij dan ook graag weer een nieuwe functionaliteit: de workflow ‘aanbod vaste arbeidsomvang’. Met deze nieuwe functie wordt het proces van het verplichte aanbod van vaste arbeidsomvang aan oproepkrachten volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Voor jou als werkgever betekent dit niet alleen een efficiënte afhandeling, maar ook dat het proces tijdig in beeld is en jouw risico’s dus worden beperkt. Vanaf 18 januari kunnen alle klanten van Sigma Personeelsdiensten kosteloos profiteren van de nieuwe functionaliteit.

Het verplichte aanbod vaste arbeidsomvang; hoe zat dat ook alweer?

Deze verplichting komt voort uit de wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Conform deze wet moet een oproepkracht na 12 maanden gewerkt te hebben een aanbod krijgen voor vaste arbeidsomvang. De aangeboden arbeidsomvang moet minimaal gelijk zijn aan de gemiddelde arbeidsomvang in de voorgaande 12 maanden (referentieperiode). Een oproepkracht kan het aanbod vervolgens accepteren of weigeren. Bij acceptatie wordt men een werknemer met vaste uren, bij weigering blijft men een oproepkracht. Indien je het aanbod niet doet, kan de werknemer 5 jaar naar dato eventueel gemiste uren nog claimen waar men conform het aanbod wel recht op had.

De workflow in Hubbae

In Hubbae wordt dit verplichte aanbod dus geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Hubbae haalt automatisch de gegevens van oproepkrachten die een aanbod moeten ontvangen op uit de salarisadministratie (Nmbrs). Vervolgens wordt aan de hand van de salarisverwerking automatisch berekent wat het gemiddeld aantal gewerkte uren in de referentieperiode was. Het door Hubbae gegenereerde aanbod wordt tot slot controleert door een Sigma adviseur. Als klant ontvang jij vervolgens een mailnotificatie om het aanbod naar de betreffende werknemer te versturen.

Na jouw actie maakt de werknemer een keuze en ondertekent het aanbod digitaal. Na ondertekening door de werknemer ontvang jij als werkgever een notificatie om met jouw handtekening het proces af te ronden. Het ondertekende aanbod wordt vervolgens weer doorgestuurd naar jouw adviseur bij Sigma Personeelsdiensten. Daarmee is het proces afgerond en worden alle documenten automatisch toegevoegd aan het personeelsdossier in Nmbrs. Super handig en efficiënt dus! Meer weten over de nieuwe functionaliteit? Lees er meer over op de supportpagina.

Waarborgen en vastleggen

Alle stappen die worden gezet in het proces worden vastgelegd in de zogenaamde log. Hierin kan je altijd zien wie er op welk moment een bepaalde stap heeft gezet of een wijziging heeft doorgevoerd. Daarnaast is de actuele status van het proces hiermee altijd inzichtelijk, waarop dus gestuurd kan worden indien nodig. Met Hubbae wordt het proces op deze manier gewaarborgd en de risico’s voor jou als werkgever zoveel mogelijk beperkt.

Starten

We begrijpen dat je zo snel mogelijk van deze nieuwe functionaliteit gebruik wilt maken. De workflow komt per 18 januari beschikbaar binnen Hubbae. Zodra er dan voor één van jouw oproepkrachten een aanbod vereist is, ontvang je hier automatisch een mailbericht van. Je wordt dus actief betrokken bij het proces. Uiteraard kan je wel doorlopend inloggen in Hubbae. Dit doe je met jouw bestaande Nmbrs gebruikersnaam en wachtwoord.

Wat biedt Hubbae nog meer?

Met Hubbae kunnen nieuwe werknemers efficiënt en volledig worden toegevoegd aan de salarisadministratie in Nmbrs. Persoonlijke gegevens worden digitaal uitgevraagd bij de werknemer waarna deze door Hubbae worden gecontroleerd. Na aanvulling met arbeidsvoorwaarden en contractgegevens wordt de werknemer automatisch toegevoegd in de salarisadministratie. Het registreren van nieuwe medewerkers in de administratie wordt hiermee dus sneller, makkelijker en minder foutgevoelig.

Meer weten? Bekijk hier de informatiepagina over Hubbae of lees ons eerdere artikel over deze slimme applicatie. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

naar inspiratie overzicht