Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Haal meer rendement uit je medewerkers

rendement uit je medewerkers

Door te investeren in personeelsontwikkeling bewerkstellig je groei in kwaliteit, productiviteit en werkplezier. Hierdoor verbetert ook je bedrijfsresultaat. Dit betoogt Rob Commandeur. Hij komt als manager HR & Arbeidsjuridisch advies bij Sigma Personeelsdiensten regelmatig bij ondernemers over de vloer en is vurig pleitbezorger van investeringen in personeelsontwikkeling. “Ik vind dat bedrijven dit sowieso moeten doen, maar het is nu wel heel erg aantrekkelijk. Met de SLIM-subsidie kun je tot 80% subsidie krijgen op deze investering. Daarvoor kiezen is met recht SLIM.”

Meer rendement uit je medewerkers

Rob legt uit dat personeelsontwikkeling veel meer inhoudt dan af en toe een training of cursus voor de medewerkers. “Je kent de uitspraak vast: alles wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt zeker ook voor jou en je medewerkers. In mijn ogen betekent personeelsontwikkeling het borgen van beleid en structuur rondom de ontwikkeling van personeel. Het doel is dat dit een continu proces wordt. Natuurlijk kost de implementatie hiervan tijd en aandacht, maar het levert je ook heel wat op!”

SLIM-regeling

Sigma Personeelsdiensten heeft momenteel een aantrekkelijk programma samengesteld dat nauw aansluit op de doelstellingen van de SLIM-regeling. “Daarmee ondersteunen wij ondernemers met het opzetten van een functiestructuur en -profielen met competenties, die aansluiten bij hun ondernemingsvisie”, legt Rob uit. “Ik vind het heel belangrijk dat ondernemers leren om verder te kijken dan taken en verantwoordelijkheden. Kijk ook eens naar iemands persoonlijkheid. Een mooi voorbeeld is de financieel medewerkster die niet alleen goed is met cijfers, maar ook een talent heeft voor het opbouwen van relaties. Geef haar de ruimte om zich hierin te ontwikkelen, bijvoorbeeld door haar mee te nemen naar netwerkevents. Daarmee doe je niet alleen je bedrijf een plezier maar ook je medewerker! Op die manier kijken en omgaan met medewerkers is de drijvende kracht achter hun succes.”

werkkostenregeling

Beter functionerende medewerkers, meer resultaat

Het SLIM-programma van Sigma omvat verder de implementatie van een personeelsgesprekkencyclus waarin de ontwikkeling van jouw medewerkers centraal staat en het bieden van handvatten aan leidinggevenden om de ontwikkeling bij medewerkers te stimuleren. Tot slot wordt een opleidings- ontwikkelingsplan opgesteld of geactualiseerd. “Het op deze manier aanpakken en verbeteren van de structuur rondom personeelsontwikkeling leidt tot beter functionerende medewerkers en een hogere tevredenheid, van zowel medewerkers als klanten. Dit ga je ook terugzien in je bedrijfsresultaat! Want medewerkers die zich ontwikkelen en hun kennis naar een hoger plan tillen, leveren meer op. Eén medewerker telt qua output dan misschien wel voor 1,5 of 2”, aldus Rob.

Aantrekkelijke werkgever

Bedrijven waar personeelsontwikkeling geborgd is in beleid, worden over het algemeen gezien als aantrekkelijke werkgever, zowel voor de bestaande medewerkers, als toekomstige. Rob legt uit dat dit met name telt bij mkb-bedrijven. “Door de omvang van deze bedrijven zijn de doorgroeimogelijkheden vaak beperkt. De kans is daardoor groot dat juist de betere mensen zich snel gaan vervelen, vanwege het gebrek aan uitdaging. Door ontwikkel- en ontplooiingskansen te bieden, blijven medewerkers langer geboeid. Daarmee neemt de noodzaak om elders te kijken af.” Rob legt uit dat dit uiteraard ook voor toekomstige werknemers geldt. “Ga maar na, het is leuk om te werken bij een bedrijf waar men oog heeft voor jouw competenties en waar je de ruimte krijgt jezelf verder te ontwikkelen.”

Gebruik de SLIM-subsidie

Ook aan de slag met personeelsontwikkeling binnen jouw organisatie? Wij ondersteunen je hier graag bij! Via ons SLIM-aanbod kun je nu tot wel 80% van de advieskosten gesubsidieerd krijgen. Bekijk onze SLIM-pagina voor meer informatie. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Let op: de aanvraagperiode voor deze subsidie loopt van 1 tot en met 31 maart 2022, wees er dus op tijd bij!

naar inspiratie overzicht
Betrokken en tevreden werknemers: hoe doe je dat?
Betrokken en tevreden werknemers: hoe doe je dat?