Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Efficiënte onboarding: hoe doe je dat?

Efficiënte Onboarding Hoe Doe Je Dat 1

Ruim een jaar biedt Sigma Personeelsdiensten haar klanten kosteloos het gebruik van applicatie Hubbae aan. Veel werkgevers maken naar tevredenheid gebruik van de onboarding functionaliteit. In de tussenliggende periode zijn duizenden nieuwe werknemers via Hubbae toegevoegd aan de salarisadministratie. Vraag jij al digitaal en professioneel gegevens uit bij nieuwe werknemers?

Wat is Hubbae?

Hubbae is een aanvullende softwaretool naast de salarissoftware die bij Sigma Personeelsdiensten wordt gebruikt. Deze software is op initiatief van Sigma ontwikkeld en automatiseert en digitaliseert vakinhoudelijke processen rondom de salarisadministratie. Eén daarvan is het onboarden van nieuwe werknemers. Daarnaast kan ook het aanbod vaste arbeidsomvang voor oproepkrachten via Hubbae worden afgehandeld. Binnenkort wordt een derde functionaliteit toegevoegd, die loonkostenvoordelen en no-risk polissen automatisch checkt. Klanten van Sigma Personeelsdiensten kunnen kosteloos gebruikmaken van Hubbae en inloggen op sigma.hubbae.nl. Inloggen doe je met de inloggegevens die je ook gebruikt voor het salarispakket.

Vlotte onboarding

Wanneer je een nieuwe medewerker aanneemt, wil je natuurlijk dat hij of zij zo snel mogelijk meedraait op de werkvloer. Daarbij is een vlotte en correcte registratie in de salarisadministratie van groot belang. Uit onze praktijkervaring bleek dat het registreren van een nieuwe medewerker in de salarisadministratie voor een werkgever erg tijdrovend was. Werknemers leveren informatie aan op papier of via de e-mail, die de werkgever handmatig invoert of doorstuurt naar de salarisadministrateur. Binnen Hubbae is het volledige registratieproces voor nieuwe medewerkers gedigitaliseerd. Daarbij is de applicatie volledig gekoppeld aan de salarisadministratie. Hierdoor wordt het registreren van nieuwe medewerkers in de salarisadministratie sneller, makkelijker en minder foutgevoelig.

Efficiënt proces

Voorheen moest je als werkgever zelf om de gegevens van een nieuwe medewerker vragen en daarna eigenhandig invoeren in het systeem. Dit kostte veel tijd en was soms best een foutgevoelige klus. Een typfoutje is nou eenmaal zo gemaakt. Met Hubbae gaan we terug naar de bron en wordt een nieuwe medewerker gevraagd om zelf zijn of haar gegevens direct digitaal in te vullen. De ingevoerde gegevens worden vervolgens door Hubbae gecontroleerd. Mist er informatie? Dan stuurt Hubbae automatisch een reminder. Op deze manier zijn ergernissen rondom half ingevulde formulieren of incorrecte gegevens verleden tijd. Als alle gegevens zijn aangeleverd, worden deze via een directe koppeling gelijk opgenomen in de salarisadministratie. Super efficiënt dus!

De voordelen van vlotte onboarding

Naast de efficiëntiewinst biedt het gebruik van de applicatie nog meer voordelen. Niet alleen als werkgever, ook voor de nieuwe medewerker is het administratieve proces van de indiensttreding zo vlot mogelijk ingericht.  Zo presenteer je jezelf als een professioneel werkgever en zorg je voor een goede eerste kennismaking met de nieuwe medewerker. Een volledig gedigitaliseerd proces wordt toch anders ervaren dan de traditionele envelop met formulieren. Die positieve ervaring is belangrijk, want een goede onboarding begint al ruim voor de eerste werkdag.

Wij vinden het belangrijk om je continu te ondersteunen, zodat je je werkgeverschap zo goed mogelijk uit kunt voeren. Aan de ene kant doen we dat door middel van persoonlijk contact en vakinhoud, aan de andere kant doen we dit door onze klanten vooruitstrevende oplossingen te bieden zoals Hubbae.

Wil je meer weten over een vlotte onboarding met Hubbae? Neem dan contact met ons op.

naar inspiratie overzicht