Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Een gelukkig nieuwjaar en een goede gezondheid

Naar goede gewoonte heb ik de afgelopen dagen familie, vrienden en collega’s een gelukkig nieuwjaar gewenst. Meestal wordt aan zo’n nieuwjaarsgroet toegevoegd “en een goede gezondheid, dat is het allerbelangrijkste”.

Nu ben ik de laatste om dat te ontkennen natuurlijk. Gezondheid is van heel veel zaken waar je mee te maken hebt misschien wel het minst maakbaar. Toch is het raar dat we in verhouding zo weinig tijd en aandacht geven aan iets dat we (toch zeker één keer per jaar) het allerbelangrijkste achten.

Vreemd genoeg zien we in de coronamaatregelen niet veel terug van de noodzaak om onze fitheid te vergroten. Ook in het nieuwe regeerakkoord, waarin met miljarden wordt gesmeten, is er niet bijster veel aandacht voor sport en vitaliteit. Dit terwijl sport in het nieuwe kabinet wel opgenomen is in twee ministeries, namelijk: Ministerie van Langdurige Zorg en Sport en het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

In ons vakgebied worden we elk jaar overspoeld met allerlei zaken die de wetgever via de werkgever en het loonstrookje wil regelen. Dit maakt ons vak altijd bijzonder actueel. Zo kan je vanaf dit jaar een onbelaste vergoeding geven voor thuiswerken en vanaf de zomer worden jonge vaders nog meer gefaciliteerd in de zorg voor hun jonge kinderen. Hartstikke mooi natuurlijk, maar wat mij betreft was een ruimere faciliteit op het gebied van vitaliteit ook op zijn plek geweest. De huidige wetgeving biedt helaas niet zoveel mogelijkheden, terwijl vitaliteit wat mij betreft absoluut bijdraagt aan gezondere werknemers en daarmee fittere werkgevers. Ik hoop dan ook dat we hier de komende jaren zeker een ontwikkeling in gaan zien.

Toch nog een tip om het jaar goed van start te gaan: de fietsregeling is door handig gebruik te maken van leaseconstructie en werkkostenregeling weer interessant geworden. Vraag ernaar bij je loonadviseur!

Ik wens je een gelukkig nieuwjaar. En natuurlijk een goede gezondheid, dat is het allerbelangrijkste!

naar inspiratie overzicht