Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

De meerwaarde van salarissoftware en periodieke controles

salarissoftware

Salarissoftware is overal te koop. Plug & play, maar dan op het gebied van salarissen. Praktisch, snel en goedkoop zou je denken. Ware het niet dat salarissen en verloning werk is voor deskundigen. Daarnaast is een foutje zo gemaakt. Periodieke controles op de salarisadministratie bieden daarom meerwaarde.

Salarissoftware

Wie start met Sigma Online heeft keuze uit verschillende scenario’s. Sigma kan de volledige salarisadministratie voor je verzorgen, je doet het helemaal zelf of je kiest voor een variant ertussenin. Zelfs als je kiest voor ‘zelf doen’, kan Sigma met je meekijken. Dat begint al bij de aanschaf, waarbij wij zorgdragen voor de juiste inrichting van het salarispakket, op maat voor jouw bedrijf. Maar ook daarna kijken we steeds met je mee.

Salarissoftware + maandelijkse controles

Zo voeren wij maandelijks specifieke controles uit op de gehele database. Zaken die wij iedere maand monitoren zijn onder andere de auto van de zaak, de inhoudingen en de het belastingtarief voor de bijzondere beloningen, zoals het vakantiegeld, een bonus of een 13e maandAlle zaken die opvallen of afwijken, worden tijdig door ons gesignaleerd, besproken en desgewenst gecorrigeerd.

Driemaandelijkse controle

Deze controles kunnen we ieder kwartaal uitbreiden met een grote, aanvullende controle. We hebben hiervoor een checklist met 40 items die consequent worden nagelopen. Deze aandachtspunten lopen uiteen van verplichte documenten op werknemersniveau vanwege de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) tot het controleren op juistheid van de loonjournaalpost. Het komt regelmatig voor dat wij hiermee zaken aan het licht brengen. Logisch, want een typefoutje is zo gemaakt. Alleen al een verkeerd gezet plus- of min -teken maakt een enorm verschil. Daarnaast brengen wij op deze manier onze actuele kennis van wet- en regelgeving in. Kennis die voor de individuele salarisadministrateur binnen jouw bedrijf nauwelijks is bij te benen, maar voor ons ‘gesneden koek’ is, omdat we maandelijks voor honderden bedrijven de salarissen verwerken.

Veel voorkomende fouten

Natuurlijk is iedere salarisadministratie anders en de verschillende cao’s zijn niet allemaal gelijk. Toch zien we over de hele linie regelmatig dezelfde fouten terugkomen. Het wijzigen van een arbeidscontract van bepaalde naar onbepaalde duur heeft bijvoorbeeld consequenties voor de WW-premie. Deze wordt in dat geval namelijk lager. Wie verzuimt dit aan te passen, zal dit niet snel ontdekken. De belastingdienst signaleert dit niet. Wij wel. Wat de belastingdienst daarentegen wél signaleert, is het gebruik van een verkeerde code voor de auto van zaak. Dat is uiteraard iets wat je liever wilt voorkomen. Wij kunnen je daarbij helpen! Andere voorbeelden? Denk aan de lagere ziektegelduitkering in geval van een langdurig zieke of aan het stopzetten van de reis- en onkosten vergoeding bij ziekte. Door dit tijdig te signaleren en corrigeren, besparen we je geld, tijd en onnodige fouten in je belastingaangiftes.

Meer dan alleen salarissoftware

Sigma Online maakt de optimale combinatie mogelijk van digitalisering en persoonlijk advies. Zo profiteer je van de mogelijkheid om je salaris- en HR-administratie goed en efficiënt in te richten en kun je terugvallen op de kennis en kunde van een persoonlijke adviseur.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Lees meer over onze salarisadministratie dienstverlening.

naar inspiratie overzicht
Vul de gratis quickscan in en krijg inzicht in de optimalisatiekansen.
Zijn jouw HR- en salarisprocessen optimaal ingericht?
Zijn jouw HR- en salarisprocessen optimaal ingericht?
Vul de gratis quickscan in