Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

5 redenen om te investeren in personeelsontwikkeling

personeelsontwikkeling

Investeren in de ontwikkeling van je medewerkers is slim! Letterlijk: SLIM. Want de SLIM-subsidie zorgt ervoor dat je nu tot 80% subsidie krijgt op het investeren in personeelsontwikkeling. Je kent de uitspraak vast: alles wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt zeker ook voor jou en je medewerkers. Door te investeren in personeelsontwikkeling bewerkstellig je de groei in kwaliteit, productiviteit en werkplezier, waardoor ook je bedrijfsresultaat verbetert!

Personeelsontwikkeling

Personeelsontwikkeling is veel meer dan medewerkers naar een cursus sturen. Wij beschouwen personeelsontwikkeling als het borgen van beleid en structuur rondom de ontwikkeling van personeel, zodat het een continu proces word. Natuurlijk, de implementatie kost tijd en aandacht. Maar het levert je ook heel wat op!

5 redenen om te investeren in je personeel

 1. Het resultaat gaat omhoog
  Medewerkers die zich ontwikkelen en hun kennis naar een hoger plan tillen, leveren meer op. Eén medewerker telt qua output misschien dan wel voor 1,5 of 2. Je haalt dus letterlijk meer resultaat met hetzelfde aantal medewerkers.
 2. Je behoudt je goede medewerkers
  Met name bij mbk-bedrijven zijn de doorgroeimogelijkheden gering. De kans is daardoor groot dat juist jouw betere mensen zich snel gaan vervelen vanwege het gebrek aan uitdaging. Door ontwikkel- en ontplooiingskansen te bieden, blijft iemand langer geboeid. Daarmee neemt de noodzaak om elders te kijken nadrukkelijk af.
 3. Meer tevredenheid en bevlogenheid
  Het is voor medewerkers prettig om te werken met uitdagende doelen en aangemoedigd te worden die te behalen. Het is belangrijk om daarbij oog te hebben voor hun inspanningen. De tevredenheid van medewerkers gaat omhoog als ze betrokkenheid ervaren en weten dat ze met de juiste dingen bezig zijn.
 4. Toename van de klanttevredenheid
  Het positieve gevoel dat medewerkers hebben in een organisatie waarin oog is voor personeelsontwikkeling versterkt hun tevredenheid. Dat straalt uit naar klanten en verhoogt daarmee de klanttevredenheid.
 5. Medewerkers zijn breder inzetbaar
  In een organisatie waarin medewerkers gewend zijn om uitgedaagd te worden, is een verandering geen probleem. En omdat de markt voortdurend verandert, is flexibiliteit ten aanzien van veranderingen noodzakelijk om succesvol te zijn. Andersom is het logisch dat je van medewerkers die altijd hetzelfde doen, nauwelijks meer kunt verwachten dat ze iets anders leren. Deze ongewenste situatie voorkom je met serieuze aandacht voor personeelsontwikkeling.

SLIM-programma

Zo zijn er nog tal van argumenten aan te dragen om in te zetten op de aanpak en verbetering van personeelsontwikkeling binnen jouw organisatie of bedrijf. Ik vertel je daar graag meer over. Met de SLIM-subsidie is dit nu extra aantrekkelijk. Daarbij is het dankzij de SLIM-subsidie nu extra aantrekkelijk om met personeelsontwikkeling aan de slag te gaan. Via deze regeling kun je namelijk tot wel 80% van de investering in personeelsontwikkeling gesubsidieerd krijgen. Dat is dus echt slim! Via ons speciaal ontworpen SLIM-programma kun je nu eenvoudig van deze subsidie profiteren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik dan op onderstaande knop voor meer informatie of neem contact met mij op. Let op, de aanvraagperiode voor deze subsidie loopt van 1 tot en met 30 maart 2023 tot 17.00 uur.

naar inspiratie overzicht