Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Whitepaper: Pensioen of lijfrente via de werkgever

Pensioen of lijfrente via de werkgever

In Nederland valt ongeveer 20% van de werkgevers buiten een verplicht pensioenfonds. Zij mogen zelf een pensioenvoorziening treffen, soms in de vorm van een lijfrentevergoeding. Op het eerste gezicht is dat een eenvoudige oplossing. Maar is dat ook echt zo? In onze gratis whitepaper lees of je het pensioen van de werknemer daarmee ook echt goed wordt geregeld.

Voordat je de keuze tussen een collectief pensioen of een lijfrentevergoeding maakt, is het belangrijk om te weten of er een verplicht pensioenfonds van toepassing is. Dit om problemen achteraf te voorkomen. Wil je als werkgever (nog) geen pensioenregeling opstarten door de verplichtingen en aanvangskosten die dit met zich meebrengt, dan is een lijfrentevergoeding een optie.

In deze whitepaper lees je over de lijfrentevergoeding in de relatie werkgever-werknemer. Soms zien we dat een werkgever de inleg rechtstreeks uit het nettoloon van de werknemer betaalt. Dit raden wij af. Naast het inleggen van de premie zitten hier namelijke juridische verplichtingen en risico’s aan vast.

Is met lijfrente het pensioen van de werknemer goed te regelen? In de whitepaper ‘Pensioen of lijfrente via de werkgever’ lees je hoe dit zit. Klik op onderstaande knop om de whitepaper gratis te downloaden. Heb je naar aanleiding van dit whitepaper vragen? Neem gerust contact met ons op!

naar inspiratie overzicht