Bij schijnzelfstandigheid werkt een zzp’er op basis van een overeenkomst van opdracht, maar in de praktijk werkt hij als werknemer. Het is echter vaak onduidelijk of sprake is van zelfstandigheid of een arbeidsrelatie.
De afgelopen jaren hanteerde de Belastingdienst bij schijnzelfstandigheid een ‘handhavingsmoratorium’: alleen bij kwaadwillendheid of na het geven van een aanwijzing werd een boete opgelegd. Dit handhavingsmoratorium wordt vanaf 1 januari 2025 opgeheven.
Deze verandering maakt dat je als opdrachtgever zorgvuldig moet kijken of alle zaken omtrent de zzp’ers goed zijn geregeld en risico’s op schijnzelfstandigheid worden vermeden. Kom op tijd in actie en bereid je goed voor om problemen vanaf 2025 te voorkomen.
Onderwerpen webinar 26 september
- Jurisprudentie en wet- en regelgeving rondom zzp door de jaren heen
- Juridische en maatschappelijke ontwikkelingen: waarom een nieuwe wet?
- De gevolgen van schijnzelfstandigheid
- Handhaving Belastingdienst
- Werknemer of zzp’er?
- 10 tips om schijnzelfstandigheid te voorkomen
Na afloop van het webinar weet je wat van jou als opdrachtgever wordt verwacht en op welke wijzigingen je jezelf dit najaar moet voorbereiden. Liesbeth en Kim geven je praktische, concrete tips waarmee je verder kunt.
Praktische informatie
Datum: 26 september
Tijd: 10.00 – 11.00 uur
Deelname: kosteloos
Ben je op dit tijdstip verhinderd? Schrijf je dan alsnog in. We nemen het webinar voor je op, zodat je het na afloop op een geschikt tijdstip terug kunt kijken.
Stel je vragen tijdens het webinar via de online chat. Dan komen wij hier tijdens of na het webinar op terug.