Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Webinar: Hoe zet ik de WKR zo goed mogelijk in?

Hoe zit de WKR in elkaar, waar moet je op letten en hoe geef je dit binnen je organisatie vorm, zodat je optimaal inzicht hebt? Bekijk de praktische tips van Ramon van Eijzeren en Sebastian van Wijk, belastingadviseur bij onze partner Schipper Accountants, die zij 9 november deelden in een webinar. Zo weet je hoe je de WKR in 2023 zo goed mogelijk inzet. 

Met de werkkostenregeling (WKR) bepaal je als werkgever zelf wat je onbelast aan je werknemers vergoedt, geeft of beschikbaar stelt. Er zijn meer mogelijkheden dan je in eerste instantie misschien zou denken. Denk bijvoorbeeld aan het vergoeden van reiskosten of het verstrekken van middelen voor de thuiswerkplek.

Voorkom discussie met de Belastingdienst

Het toepassen van de WKR levert voor werkgevers vaak de nodige vragen op, bijvoorbeeld als het gaat om gerichte vrijstellingen en nihilwaarderingen. De vrije ruimte binnen de WKR bedraagt dit jaar 3% tot een loonsom van €400.000 en 1,18% over het meerdere. De verruiming biedt extra mogelijkheden voor dit jaar. In 2024 wordt de vrije ruimte weer naar beneden bijgesteld. Dat vraagt om een kritische blik op de administratie.

Dankzij de tips in het webinar weet je hoe je discussie voorkomt en de vrije ruimte dit jaar nog optimaal benut. Daarnaast krijg je inzage in de mogelijkheden die onze software biedt om maximaal grip te krijgen op de WKR binnen jouw organisatie.

Maak gebruik van onze Praktische tips

In het webinar deelden we praktische tips en bespraken onder andere de volgende punten:

  • De WKR in 2023
  • De grootste veranderingen in 2023
  • Kansen en tips
  • Gebruik bestaande digitale mogelijkheden voor meer grip
  • Richt processen optimaal in
  • Vooruitblik op 2024
naar inspiratie overzicht