Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Valt een bedrijfs­barbecue binnen de vrije ruimte van de werk­kosten­regeling (WKR)?

Valt een bedrijfsbarbecue binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR)?

De zomervakantie is in zicht. Grote kans dat je zoals veel bedrijven een bedrijfsbarbecue voor je collega’s organiseert. Valt een bedrijfsbarbecue in de vrije ruimte van de WKR?

Barbecue op je eigen werkplek

Als de barbecue op je eigen werkplek plaatsvindt kan je hem bijna belastingvrij regelen. De eigen werkplek is een plek waar jij als werkgever verantwoordelijk bent voor de arbeidsomstandigheden. Eten en drinken zijn dan helemaal onbelast. Je hoeft alleen maar een vast bedrag van 3,90 euro (in 2024) per maaltijd bij het loon van je medewerker op te tellen of in de vrije ruimte van de WKR onder te brengen.

Barbecue op een externe locatie

Heb je geen eigen terrein of organiseer je de barbecue op een externe locatie? Dan beschouwt de Belastingdienst de barbecue als volledig belast loon. De kosten daarvan kun je dan als loon toewijzen aan de vrije ruimte van de WKR.

Het organiseren van een bedrijfsbarbecue is een superleuke manier om je team te versterken en te genieten van het mooie weer. Zorg er alleen voor dat je weet wat de regels zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Fijne barbecue!

Grip op de WKR met de WKR-check

Benut jij de WKR al optimaal? Mis je kansen of loop je juist risico? En voldoet jouw organisatie eigenlijk aan de voorwaarden? Laat je niet verrassen! Onze WKR-check geeft je snel en efficiënt inzicht in je situatie. Op basis van onze analyse ontvang je een duidelijk adviesrapport met betrekking tot jouw persoonlijke WKR-situatie. Zo krijg je eenvoudig inzicht in de kansen en helpt het om het risico op naheffing te voorkomen.

naar inspiratie overzicht