Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Hydrauvision: “Ik kijk ernaar uit om onze samenwerking nog verder uit te bouwen”

Persoonlijk en dichtbij. Dit zijn de twee belangrijke kernwaarden waar Sammy van de Voorde als HR Officer van Hydrauvision op hoopt in haar zoektocht naar de perfecte partner voor salarisadministratie. Dat en meer heeft ze in Sigma Personeelsdiensten gevonden.

Jan Willem Boone, Sammy’s oud-klasgenoot van de HRM-opleiding, werkt als Senior Payroll & HR Consultant bij Sigma Personeelsdiensten. Sammy: “Toen Jan Willem en ik in gesprek raakten over ons werk, ging het balletje rollen. Hydrauvision is na een aantal overnames en nieuwe samenwerkingen enorm gegroeid. We waren op zoek naar een systeem dat deze groei kon ondersteunen. Sigma voldoet aan alle voorwaarden: informeel, ruimte voor onze wensen, een toegankelijk HRM-systeem en een gunstige prijs. Na de eerste kennismaking met Sigma was de knoop snel doorgehakt.”

Met een belletje te bereiken

Jan Willem kan het zelf niet beter samenvatten, lacht hij. “Je hoopt natuurlijk dat een klant deze aspecten benoemt. In ons werk onderscheiden we ons door persoonlijk contact en laagdrempeligheid. We hebben geen ticketsysteem om vragen te beantwoorden. Bij vragen kun je je contactpersoon bij Sigma altijd een belletje of WhatsAppje doen. Of je krijgt een collega aan de lijn die net zoveel kennis heeft van dit vakgebied. En het is leuk dat Sigma en Hydrauvision allebei van oorsprong in Zeeuws-Vlaanderen zijn gevestigd. Die vertrouwde tongval is fijn en het is prettig samenwerken met mensen die dezelfde mentaliteit hebben als jij”, vertelt Jan Willem.

Ruimte voor de wensen van de klant

Dat geldt ook voor Sammy: “Mijn collega’s en ik hebben wekelijks contact met Sigma. Ondanks dat het systeem duidelijk is en je veel zelf kunt vinden, is het fijn dat Jan Willem snel en makkelijk bereikbaar is als je snel advies nodig hebt. Toen onze nieuwe collega Inge startte op de salarisadministratie wilden we graag dat ze goed werd opgeleid. Sigma nam het op zich om haar de kneepjes van het vak te leren. Inge is een aantal dagdelen intern bij Sigma op training geweest en dat is meteen een mooi voorbeeld van hoe Sigma met je meedenkt. De training is Inge heel goed bevallen en daar plukken we nu allemaal de vruchten van.”

Mee met de tijd

Het is daarbij overigens wel belangrijk dat je als dienstverlener het vertrouwen krijgt van de klant, vult Jan Willem aan. “Sammy en Hydrauvision durven op maat gemaakte hulp te vragen, dat gebeurt ook niet overal. Ik ben blij dat ze dat vertrouwen in ons hebben. Op het gebied van automatisering zijn wij een voorloper. We spelen goed in op de digitale ontwikkelingen op de markt. Een arbeidsovereenkomst uitprinten, ondertekenen, inscannen en in een dossier plaatsen? Dat kan in 2023 wel anders. Wij bieden een oplossing die lekker soepel en gebruiksvriendelijk is.” Dit is één van de redenen waarom Hydrauvision besloot met Sigma in zee te gaan. Sammy: “Hydrauvision heeft 300 werknemers, van kantoormedewerkers tot monteurs. We hebben een systeem nodig dat technologisch laagdrempelig is, maar tegelijkertijd willen we wel mee met de tijd.”

Informeel contact

Inmiddels werken Sigma en Hydrauvision alweer twee jaar samen. Jan Willem: “De samenwerking heeft goed uitgepakt. De implementatieperiode is altijd een periode van intensief contact. We stellen samen met de klant een heldere planning op om tijdens deze periode alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Sigma heeft een goed systeem ontwikkeld waarbij we eerst twee maanden schaduwdraaien, zodat iedereen op 1 januari het nieuwe jaar goed begint.” En dat is nog niet alles, vult Sammy aan. “Er zijn heel veel diensten van Sigma die we nu nog niet gebruiken, maar in de toekomst zeker nodig hebben. Ik kijk ernaar uit om onze samenwerking nog verder uit te bouwen.”

Jubileum

Maar eerst is het tijd voor een ander soort samenwerking: het is tijd voor een feestje. Sigma viert dit jaar zijn 15-jarig jubileum en Hydrauvision bestaat dit jaar 50 jaar. Jan Willem: “We zijn uitgenodigd om dit met Hydrauvision mee te vieren. Het is gaaf om te zien dat de bedrijven waarmee we werken groeien en uitbreiden. Van de bakker op de hoek tot een groot bedrijf zoals Hydrauvision.”

naar inspiratie overzicht