Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Stroomlijn je salaris- en HR-processen met HR-Workflows

Stroomlijn je salaris- en HR processen met HR Workflows

Sigma HR-Workflows stroomlijnen je salaris- en HR-processen. Met de voor jou op maat gemaakte digitale workflows krijg je meer overzicht in jouw processen, bespaar je tijd en verklein je de kans op fouten. Handmatige handelingen zijn verleden tijd, omdat we al deze stappen onderbrengen in één efficiënt proces.

Automatisch gegeneerde arbeidsovereenkomst bespaart tijd 

Een mooi voorbeeld hiervan is het automatisch genereren en digitaal ondertekenen van arbeidsovereenkomsten. Treedt er een nieuwe medewerker in dienst of bied je een medewerker een nieuwe arbeidsovereenkomst aan? Met HR-Workflows voer je alle stappen binnen dit proces efficiënt, digitaal en zelfstandig uit. Nadat je zelf de gegevens voor het nieuwe contract hebt ingevoerd, laad je deze automatisch in in een vooraf ingesteld documentsjabloon. Handmatig een Word-bestand vullen is daarmee verleden tijd. Vervolgens kan je het contract in jouw portal digitaal rechtsgeldig ondertekenen als werkgever. De medewerker doet dit ook in zijn/haar eigen online omgeving, waardoor het proces eenvoudig en snel administratief wordt vastgelegd.

Wanneer een arbeidsovereenkomst gaat verlopen ontvang je momenteel een signaal per mail. Met HR-Workflows is het mogelijk om hier gelijk een actie aan te koppelen. Je moet dan kiezen of je het aflopende contract wilt verlengen of dat de medewerker uit dienst treedt. Na het aangeven van je keuze, start de betreffende workflow. Afhankelijk van jouw keuze wordt de nieuwe arbeidsovereenkomst of de aanzegbrief einde dienstverband gegenereerd. Vervolgens kan deze ondertekend en verstuurd worden naar de medewerker.

Bovenstaande processen zijn slechts 2 voorbeelden van de mogelijkheden met het systeem. Wil je graag meer weten over Sigma HR-Workflows? Neem contact op met je contactpersoon bij Sigma!

De nieuwste features in Nmbrs

Onlangs zijn binnen Nmbrs een aantal updates doorgevoerd. Hieronder lichten we de belangrijkste toe:

No Pay

Eind november lanceerde Nmbrs zijn nieuwste feature: No Pay. Je hebt dit ongetwijfeld al langs zien komen in jouw login. Middels No Pay kunnen lonen en loonaangiftes automatisch worden betaald. Handmatig betalen is hiermee verleden tijd! Betalingen kunnen met één druk op de knop gedaan worden of zelfs helemaal automatisch. Zo vergeet je nooit meer op tijd te betalen.

Momenteel is No Pay te koppelen met ING, Rabobank en Bunq. De verwachting is dat er op termijn ook een koppeling mogelijk is met andere banken. De kosten voor het gebruik van No Pay bedragen 5 euro per maand per bedrijf en worden door Nmbrs zelf in rekening gebracht. Dit gaat buiten Sigma Personeelsdiensten om.

Je regelt de activatie via een aantal eenvoudige stappen door dit zelf in te stellen via de Marketplace. Deze verschijnt na het inloggen in het linker menu helemaal onderaan. Klik hierop en kies vervolgens rechtsboven op ‘Activeer je abonnement’. Indien nodig is Nmbrs zelf bereikbaar voor ondersteuning en vragen. Je kunt hen bereiken via nmbrsmarketplace.zendesk.com. Mocht je naast de huidige administratie nog een oude administratie binnen Nmbrs hebben, dan wordt hier ook 5 euro voor gerekend. Neem contact op met je contactpersoon bij Sigma als dit bij jou van toepassing is.

Andere lay-out verlof werknemers

Het dashlet ‘verlof voor de medewerker’ is verbeterd en brengt nu overzichtelijker in beeld hoeveel verlofuren er opgenomen zijn en hoeveel verlofuren er nog resteren. Tevens is de meest recente verlofboeking en de status hiervan al gelijk zichtbaar. De medewerker hoeft hiervoor niet meer verder te klikken. Klik wel verder als je alle verlofboekingen wil bekijken.

Digitaal ondertekenen via de mobiele app

Momenteel is het binnen HR-Workflows nog niet mogelijk om te ondertekenen via de mobiele app, dit kan enkel via de webbrowser. Maar er is goed nieuws! Volgens Nmbrs wordt de mogelijkheid eerste kwartaal van 2022 ingebouwd. Als het zover is brengen we je uiteraard op de hoogte. Het is al wel mogelijk om ondertekende documenten via de mobiele app te bekijken.

Oproepkrachten via Hubbae

Sinds de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in januari 2020 moet je oproepkrachten elke 12 maanden een aanbod voor vaste arbeidsomvang doen. Doe je dit niet, of niet goed, dan loop je hier als werkgever groot risico. Een werknemer kan namelijk tot 5 jaar na dato minder uitbetaalde uren dan het gemiddelde als loon claimen. Hubbae voorziet jou in deze verplichting en zorgt voor een efficiënte afhandeling ervan. De 12 maandentermijn wordt automatisch gesignaleerd per oproepkracht en daarbij worden de gemiddelde uren automatisch bepaald op basis van de salarisadministratie. Via Hubbae wordt dit vervolgens digitaal ondertekend, afgehandeld en vastgelegd.

In januari 2022 zullen er weer heel wat aanbiedingen gedaan moeten worden. Geldt dit ook voor jouw bedrijf en wil je hiermee aan de slag? Laat het je contactpersoon bij Sigma weten!

Vragen?

Heb je vragen over één van de nieuwe features die hierboven zijn beschreven? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

naar inspiratie overzicht
Vul de gratis quickscan in en krijg inzicht in de optimalisatiekansen.
Zijn jouw HR- en salarisprocessen optimaal ingericht?
Zijn jouw HR- en salarisprocessen optimaal ingericht?
Vul de gratis quickscan in