Sigma Personeelsdiensten
Verzuimverzekeringen vergelijken

Onafhankelijk advies

Als werkgever kun je ervoor kiezen om eigenrisicodrager te worden voor de Ziektewet (ZW) en/of de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA). Je draagt dan minder premies af, maar hebt dan wel de regie en de re-integratieverantwoordelijkheid voor je zieke en WGA-gerechtigde werknemers. Dat geeft je meer grip op verzuim en op je WGA-lasten. Tegelijkertijd krijg je te maken met complexe wet- en regelgeving. Als je het eigenrisicodragerschap onderbrengt bij een verzekeraar, kun je vertrouwen op de juiste begeleiding en zorg voor jouw (ex-) werknemers.

Wat is beter voor je bedrijf?
Verzeker je de ZW en WGA bij UWV of word je eigenrisicodrager bij een verzekeraar? Door verschillende scenario’s door te rekenen en een goede vergelijking te maken tussen verzekeraars, maken wij duidelijk wat de beste optie voor jouw bedrijf is. UWV is vaak voordeliger, maar als eigenrisicodrager heb je veel meer grip op verzuim en de premie die je betaalt. Een zieke werknemer wordt door een verzekeraar vaak ook beter begeleid naar re-integratie dan door het UWV. Als eigenrisicodrager ben je nauw betrokken bij het welzijn van je medewerkers. Je bent actief bezig met de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Dit is belangrijk met het oog op goed werkgeverschap.

Goed advies door juiste kennis en ervaring
De specialisten van Sigma Personeelsdiensten hebben alle kennis en ervaring om je te voorzien van het best passende advies rondom ZW- en WGA eigen risico dragen. We zetten alle mogelijkheden naast elkaar en maken zo inzichtelijk wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die je hebt.

Vrijblijvend kennismaken?

Wil je meer weten over onze werkwijze en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Sigma Pensioen & Inkomen voor jouw organisatie? We gaan graag met je in gesprek! Laat je naam en e-mailadres bij ons achter, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.