Sigma Personeelsdiensten
Wia Hiaatverzekering

Voorkom inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid

Sigma Pensioen & Inkomen is thuis in allerlei soorten werknemersverzekeringen. Ook de WIA-aanvullingsverzekeringen regelen we graag voor je.  Een WIA-aanvullingsverzekering is bedoeld voor medewerkers die meer dan 35 procent arbeidsongeschikt zijn. Er zijn verschillende werknemersverzekeringen mogelijk.

WIA-hiaatverzekering

Als je medewerker twee jaar ziek is, krijg je als werkgever te maken met de WGA. WGA staat voor Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Met een WGA-hiaat of WGA-gatverzekering zorg je dat je medewerkers goed verzekerd zijn als ze langdurig ziek uitvallen. Met de WGA-gat verzekering kan de medewerker rekenen op een aanvulling op zijn WGA-vervolguitkering, die nooit meer dan € 10.000 bedraagt. Met deze verzekering behoudt je werknemer minimaal 70% van zijn laatstverdiende (maximum) WIA-loon.

WIA Excedentverzekering

Verdient je werknemer meer dan het maximum premieloon (zo’n € 60.000 per jaar), dan biedt de WIA geen dekking voor het meerdere. Om dit risico op inkomensterugval te voorkomen is een WIA-Excedentverzekering de oplossing. Deze verzekering heeft als doel het gehele inkomen aan te vullen tot (soms wel) 80% van het inkomen.

WIA-bodemverzekering

Als je medewerker minder dan 35 procent arbeidsongeschikt is, kun je samen op zoek naar een andere functie. Mogelijk verdient je medewerker daarmee minder. De WIA-bodemverzekering voorziet daarin en vergoedt een aantal jaren een vaste aanvulling op het inkomen.

Vrijblijvend kennismaken?

Wil je meer weten over onze werkwijze en wat Sigma Pensioen & Inkomen voor jouw organisatie kan betekenen? We gaan graag met je in gesprek! Laat je naam en e-mailadres bij ons achter, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.

Wij maken het helder

De WIA is behoorlijk complex en dat geldt daarmee ook voor de keuzes die je als werkgever hebt. De specialisten van het team Pensioen & Inkomen zetten de verschillende WIA-aanvullingsverzekeringen graag voor je op een rij. We hebben daarbij oog voor de belangen van jouw werknemers, maar kijken vanzelfsprekend ook naar wat bij jou als werkgever past. Een prettige gedachte is dat wij altijd onafhankelijk van verzekeraars werken. Ons enige doel is jou ontzorgen en het gewoon goed voor je regelen. Wij worden niet betaald door de verzekeraar middels provisie, maar je betaalt ons op basis van een abonnement. Volledig doorzichtig en bovendien ben je dan meestal goedkoper uit!