Sigma Personeelsdiensten
Team Pensioen & Inkomen

Voorkom gedoe en onnodige kosten

Een onderneming is verplicht de medewerkers aan te melden bij het verplichte bedrijfstakpensioenfonds. Valt jouw bedrijf onder de werkingssfeer van een bepaald pensioenfonds? Een gedegen analyse van de bedrijfsactiviteiten geeft inzicht in die vraag. Is dit het geval, dan ben je verplicht je medewerkers bij dit pensioenfonds aan te melden en premie te betalen. Soms zelfs met terugwerkende kracht.

Start nieuw bedrijf

Start je een bedrijf, dan onderzoeken we de verplichtstellingsbeschikking én werkingssfeer van een pensioenfonds. In de meeste gevallen is het direct duidelijk bij welke bedrijfstak je hoort, maar er zijn ook situaties waarbij dat een stuk lastiger te beoordelen is. Dit leidt soms tot discussie met het pensioenfonds. Wij begeleiden je dan om een hoop gedoe en onnodige kosten te voorkomen. Immers, als blijkt dat je bedrijf ten onrechte niet is aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds, dan kan het fonds niet alleen de pensioenpremie met terugwerkende kracht eisen, maar ook een schadevergoeding.

Vrijblijvend kennismaken?

Wil je meer weten over onze werkwijze en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Sigma Pensioen & Inkomen voor jouw organisatie? We gaan graag met je in gesprek! Laat je naam en e-mailadres bij ons achter, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.

Sparringpartner en adviseur

Onze pensioenspecialisten denken met je mee bij de start of bij wijziging van jouw activiteiten als ondernemer of bij wijziging van de verplichtstelling van het pensioenfonds. Ook bij fusies en overnames is het belangrijk om te onderzoeken of je je bij een ander bedrijfstakpensioenfonds moet aansluiten. Dat geldt ook als je jouw bedrijfsactiviteiten uitbreidt. We zijn graag jouw sparringpartner en adviseur op het gebied van een verplicht pensioenfonds en begeleiden je in geval van discussie met een pensioenfonds. Desgewenst onderzoeken we de verplichtstellingsbeschikking én werkingssfeer van het pensioenfonds. We zijn ons daarbij bewust dat we met snel schakelen en handelen het verschil kunnen maken.