Sigma Personeelsdiensten

Pensioenadvies ondernemers

Iedereen wil na pensionering zonder geldzorgen verder kunnen leven. Om die reden is pensioenadvies belangrijk. De adviseurs van Sigma Pensioen & Inkomen adviseren je bij alle keuzes waar je voor komt te staan. En dat zijn er nog al wat. Voorbeelden? Allereerst de pensioendatum zelf.  Want de ingangsdatum van je AOW ligt vast, maar je kunt zelf kiezen wanneer je je pensioen wilt laten ingaan. Je kunt de ingangsdatum vervroegen of uitstellen, maar daarvoor geldt wel een aantal voorwaarden. Misschien wil je een hoog-laag pensioen? Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je nog een aantal jaren flink wilt reizen. Als je reishonger is gestild, gaat je pensioen omlaag. Overigens, een laag-hoog pensioen mag ook.

Partnerpensioen

Onze adviseurs bespreken ook het partnerpensioen met je en de mogelijkheid om, in plaats van een vaste uitkering, te kiezen voor een uitkering die meebeweegt met de ontwikkelingen op de financiële markten (beleggen en obligaties). Daar komt per 2023 nog de mogelijkheid bij om op de pensioendatum 10% van je pensioenpot ineens te laten uitkeren.

Vrijblijvend kennismaken?

Wil je meer weten over onze werkwijze en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Sigma Pensioen & Inkomen voor jouw organisatie? We gaan graag met je in gesprek! Laat je naam en e-mailadres bij ons achter, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.
Financieel Plan Pensioenopbouw

Pensioen in beeld

Naast deze keuzes, die stuk voor stuk fiscale en financiële gevolgen hebben, zetten onze pensioenadviseurs ook alle opgebouwde pensioenpotjes naast elkaar. Daarbij kun je denken aan pensioen, lijfrente en vermogen. In nauwe samenspraak met jou stemmen we al deze inkomsten zo goed en zo fiscaal gunstig mogelijk op elkaar af.