Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

Definitieve NOW 1 aanvragen kan tot 31 oktober

aanbod vaste arbeidsomvang

Heb je voor de eerste periode (maart, april en mei 2020) NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) ontvangen? Dan moet je hiervoor uiterlijk 31 oktober aanstaande een definitieve berekening aanvragen. Ondernemers die dit niet doen zullen alle ontvangen NOW met betrekking tot de eerste periode terug moeten betalen.

Update november: werkgevers die nog geen definitieve vaststelling van de NOW-1 hebben aangevraagd, krijgen hiervoor opnieuw extra tijd. De nieuwe deadline is nu 9 januari 2022.

Ondernemers die door de coronacrisis minstens 20% omzetverlies hebben geleden, konden financiële compensatie aanvragen voor de loonkosten. De eerste periode waarin dit kon was maart t/m mei 2020. Omdat het omzetverlies werd gebaseerd op een schatting, moet nu de definitieve omzetdaling worden doorgegeven. Op basis hiervan wordt de definitieve berekening gemaakt.

Nog niet binnen

Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is nog maar de helft van de definitieve aanvragen voor de NOW 1 binnen. Voor de NOW 2 is dit 77 procent. De definitieve aanvraag voor de NOW 2 moet vóór 6 januari 2022 worden gedaan.

In de wachtstand

De oorzaak van het hoge aantal nog niet ingestuurde aanvragen zou kunnen zijn dat sommige ondernemers nog wachten op een accountants- of derdenverklaring. Die moeten vanaf een bepaalde hoogte van de tegemoetkoming worden bijgevoegd. Houd er wel rekening mee dat je ook in dit geval uiterlijk 31 oktober je aanvraag in moeten dienen.

Tijdens je aanvraag kan je ook aangeven dat je nog geen accountantsverklaring of derdenverklaring heeft. Deze kan je achteraf tot uiterlijk 6 februari 2022 alsnog aanleveren.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over de definitieve aanvraag van NOW 1 of wil je advies over wat je kunt doen om het stoppen van de steunmaatregelen zo goed mogelijk op te vangen? Neem dan contact met ons op, onze specialisten staan graag voor je klaar! Via onze kennisbank houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de voor jou belangrijke informatie.

naar inspiratie overzicht